Inför Wawrinka-Murray

Stockholm Open i all ära. Dagens stora final spelas i Antwerpen.

16:00 Wawrinka-Murray 1,60-2,55 Bethard

De har spelat mot varandra några gånger kan man ju säga. Senast förra sommaren på gräs vilket inte blir särskilt rättvist. Murray bäst på gräs, Wawrinka usel på gräs, och Wawrinka tog fyra gem i den matchen i Eastbourne. 7-4 för Murray på hardcourt vilket väl får ses som rätt naturligt. Han har totalt sett varit den bättre under deras karriärer och Wawrinka har alltid varit lite mer inriktad på grus.

Men nu är det en Murray med lite tveksam funktion i höften mot en Wawrinka som haft det mycket tungt senaste året, också han på grund av skador. Knäna är väl det som oftast krånglat för honom. Höfter och knän, de är inte unga direkt längre, grabbarna i toppen. Man väntar bara på att Federer ska bryta lårbenshalsen och Nadal ska skaffa permobil, typ.

Första riktiga framgången för Murray detta som hade en kvart i Beijing för ett par veckor sen, men i övrigt har det ju inte gått så bra sen han kom tillbaka i somras. Wawrinka har kvart i US Open och Franska Öppna i år plus final i Rotterdam, men hans år har också varit magert. Ingen av de här två har vunnit en titel i år vilket är lite annorlunda då de totalt vunnit 61 tillsammans. Murray 45 av dem. Wawrinka bara 16 titlar. Rätt okej att vinna 16 titlar men tre av dem i Grand Slam-turneringar, snacka om att vara de stora turneringarnas man. Murray har ju också tre Grand Slam-titlar, men 45 titlar totalt. Hyfsad skillnad. Faktiskt inte vunnit en turnering sen i början på 2017, Murray. Inte Wawrinka heller. Eller ja, han vann sommaren 2017, så lite närmare i tid. Men de har haft tunga säsonger på slutet, så mycket kan man säga och sjuka skadeproblem som sagt.

Vad tror vi idag då?

Murray var väl knappt bättre än Humbert igår skulle jag säga. Wawrinka har inte imponerat i alla sina matcher heller. Men det känns ändå som att Wawrinka ska vara lite bättre. Han är ändå i något slags normalskick fysiskt medan Murray fortfarande har en bit kvar, minst sagt. Men intressant givetvis. Murray är framme i en atp-final och ser man till att han faktiskt sa att han skulle lägga av i slutet av januari i år så, då är det ett ganska mäktigt kliv att vara tillbaka i en final igen även om det är i en liten turnering som den här.

Extra intressant att se hur Murray kommer hinna med. Wawrinka är bäst i världen på att vinkla ut bollarna så motståndaren får röra sig över maximalt stora ytor. Jag har som ni nog noterat varit lite orolig över Murrays snabbhet sen han kom tillbaka och idag får vi ganska bra facit på hur han står sig just nu snabbhetsmässigt.

Jag tror Wawrinka. Vad tror ni?