Inför Wien

500-vecka och vi ska titta till veckans två turneringar. Vi börjar i Wien, den som normalt är den lite svagare turneringen den här veckan.

Vilken otrolig skillnad det är på att ha en 250-turnering och att ha en 500-turnering ändå. Kolla på matcherna i första omgången. Jag får det till att 10 av dem hade kunnat vara en final i Stockholm Open, och de flesta av dem håller högre nivå än vad finalen i Stockholm Open gjorde igår sett till spelarna. Jag vet knappt om jag sett sån här bredd i en turnering faktiskt. Vilka svaga kort finns det egentligen? Kukushkin, Bedene, Sinner, Kohlschreber, Novak, ja typ så. Av 32 spelare är fem lite sämre. Helt otroligt.

Det känns faktiskt helt omöjligt att gissa något kring hur det ska sluta. Kolla bara på Thiems väg fram om han vill gå en bit. Aldrig varit förbi kvarten i den här turneringen trots att detta är hans tionde försök förresten. Men Tsonga, Basilashvili, Carreno Busta/Shapovalov/Coric, och sen kanske Berrettini, eller Raonic, eller nåt sånt i semi. Där snackar vi stenhårt hela vägen.

Nej, vi får vi följa upp detta under veckan, för det är för jämnt. Det går inte ens att spåna kring det mer än att det är så sjukt bra matcher från första början. Det finns faktiskt inte ens några slutsegrarodds uppe på den här turneringen just nu. Jag kunde inte ha mer förståelse. Det måste vara totalt omöjligt att sätta odds på en turnering där mer en 25 spelare har en rejäl möjlighet att vinna.

Kan vara tidernas sämsta införtext detta. Ibland räcker inte ens jag till för att bena ut saker och ting. Vi får hoppas det går bättre med Basel. Den kommer upp alldeles strax.