Fint sällskap för Ymer

Han blir ju lite av en katt bland hermelinerna här, Ymer, men det ska samtidigt bli otroligt intressant att se vad han kan göra. Han har inte mött jättemånga riktigt bra spelare ännu och nu får han chansen mot några av de bästa jämnåriga.

Felix lämnade återbud, han spelar varken Paris eller det här slutspelet men har sen tänkt sig delta i Davis Cup. Säger han i alla fall. Det får vi väl se. Och Tsitsipas deltar givetvis inte. Det är väl knappt att någon ens berättat det men han ska spela atp-slutspelet och då spelar man inte det här slutspelet. Precis de två återbud som krävdes för att Ymer på nionde plats på rankingen skulle komma in.

Ni har dem på bilden där. Känner ni igen dem utan att kolla på klippet?

Ymer, Humbert som också kom in som reserv precis före Ymer, Ruud, De Minaur, Shapovalov, Tiafoe, Kecmanovic och wildcardet Sinner. Kul den här gången att italienarna har ett wildcard som står sig i konkurrensen. Sinner var bara tre platser ifrån att komma in på sin ranking och av hans spel på atp-touren senaste veckorna att döma är han antagligen inte sämst i det här fältet. Det finns nog däremot risk att Ymer kanske är sämst, men med det inte sagt att han överhuvudtaget känns chanslös i sina matcher.

Sinner är förresten tre år för ung. Han kan spela detta slutspel tre gånger till om han vill. Han är född 2001. Ymer, Humbert, Tiafoe och Ruud är födda 98 och deltar för sista gången. Första och sista gången för tre av dem. Bara Tiafoe som deltagit förut.

Det är ännu inte lottat så vi får väl återkomma men det här spelas under några dagar veckan mellan Paris och London. Alltså en helt egen vecka, så alla chanser att hålla extra koll på det. Och som alltid, man kör med lite speciella regler. Man skiter i linjedomarna, men kör femsetare först till fyra gem, och några grejer till. Saker som man verkligen borde fundera på att plocka in på atp-touren till viss del, men som man inte vågar. I kvalet till Australian Open ska man i och för sig prova att plocka bort linjedomarna och köra hawkeye istället. Ett bra första steg, men jag tycker man borde gå mycket fortare fram med det.

Vad tror ni, har han någon chans, Ymer? Tyvärr är det väl bara Ruud som är så pass grusspecialiserad att Ymer nog är bättre än honom på hardcourt som han skulle kunna vara favorit mot om de lottades i samma grupp men som sagt, det ska bli ruskigt spännande att se Ymer mot några av de bästa.