Inför dagens finaler

Jag tror att Paris kommer bli något utöver det vanliga. Vi ska försnacka den turneringen senare idag. Men först av allt ska vi ta den här veckan i mål med två finaler, Wien och Basel.

Wien

15:00 Thiem-Schwartzman 1,35-3,65 Bethard

Han är helt otrolig Thiem. Det är inte direkt en gång senaste veckorna som han torskat första set och känts klart sämre men kommit tillbaka och vänt. När han vinner andra setet som han gjorde igår mot Berrettini, lite grann känns det ju som att det då bara inte går att slå honom. Han var fått tillbaka den där vansinniga mentala förmågan som han tidigare haft, men ett tag tappade. Nu är den där igen.

Lite konstigt egentligen att Svarre slagit Thiem två gånger tycker jag. Det känns inte som någon drömmatchbild som jag har i mitt huvud för hans del precis. Mot Monfils igår, helt perfekt för honom. Han fick stå och bomba på lite som han ville från mitten och då är han sjukt bra. Inget konstigt alls med att han vann tycker jag. Nu Thiem, och helt annorlunda. Olika typer av slag, tempoväxlingar, attacker ute i hörnen, nej det här är inte bra för Svarre. Nu är han så pass bra att han kan slå spelare som inte passar honom också givetvis, men förutom att Thiem är bättre skulle jag säga att det är klar spelstilsfördel för honom i den här matchen.

Det är väl dags nu. Han vann äntligen Kitzbuhl tidigare i år, Thiem, och här antagligen dags att vinna den andra hemmaturneringen efter att annars ha haft konstanta problem på hemmaplan. Det verkar ha gått över nu, och när han nu klarade Berrettini igår vore det märkligt om inte det här löser sig också. Det borde vara Berrettini, som var väldigt bra den här veckan som alltid numera, som var den moraliska finalen för Thiem den här veckan.

Basel

16:00 Federer-De Minaur 1,12-7,75 Bethard

Det blir till att åka karusell för De Minaur här, eller vad tror ni? Han kommer få springa, och jag ser verkligen inte hur han ska kunna stå emot. federer kommer få snurr på honom, så att säga, och nja, De Minaur är en fantastisk spelare, men jag tror inte det går att spela som han gör om man ska slå Federer.

Ren försvars-/kontringsspelare, De Minaur och det är inte varje dag som såna spelare slår Federer. Om man inte är beredd att föra matchbilden, då slår man inte Federer numera, svårare än så är det inte.

Jag vet faktiskt inte riktigt vad han ska hitta på, De Minaur. Han har inte ett spel som går att skruva på särskilt mycket. Han är fenomenalt snabb, han är fantastisk ute i hörnen, han missar väldigt lite, men när han här möter världens antagligen bästa offensiva spelare, det hjälper inte. Det går inte. Jag tror inte det finns något för De Minaur att göra för att han ska komma ifrån den ofrånkomliga matchbilden där han förlorar varje gång.

Så att Federer vinner i Basel, det känns inte som någon vågad gissning direkt.