Inför måndagens spel i Paris

Då kör vi igång!

Det finns ju liksom inga dåliga matcher i såna här turneringar även om det ska noteras, de riktigt bra spelarna står över första omgången och börjar kliva in först imorgon.

Basilashvili-Albot, det är väl inte de två största stjärnorna här i världen. Deras samlade utstrålning är på ungefär samma nivå som hos en ordinär melon. Men spela kan de och det borde kunna bli rätt okej dueller. Basilashvili ska vara bättre och har 4-0 i inbördes möten. Känns som att han har kraften som Albot inte har, i övrigt är de ganska lika. Intressant att för bara ett par år sen hade de kunnat mötas på challengertouren. Otrolig förbättring på senare år från båda två.

Är Cilic verkligen så mycket bättre än Hurkacz som de där oddsen antyder? Väldigt tveksamt. Ligger precis bredvid varandra på rankingen de där två men medan Cilic haft superhjälp av grymma seedningar hela året har Hurkacz arbetat sig uppåt och inte fått någon hjälp alls, så Hurkacz ranking är värd mer så att säga. Väldigt lika spelare. Stora klunsar som servar bra och bollar bra men som har lite svårt att röra sig. Bra chans för Hurkacz tror jag. Jag tror han är den bättre av dem just nu när bollen är i spel.

Borde det inte passa Coric helt vansinnigt bra att möta Verdasco? Han kan stå och vara precis så tråkig som han vill vara och bara vänta på att Verdasco pangar bort sig. Man kan väl kanske också se det som att Verdasco har kraften för att slå igenom Coric men då krävs det nog en väldigt bra dag för honom. Utgångsbudet är att Coric tråkar ut Verdasco. Borde passa Coric bra den här studsiga hardcourten också.

På tal om att passa bra. Vilken dröm det borde vara för Struff att möta Nishioka. Struff är en enda stor offensiv hela han. Är det något man vet när man möter Nishioka är att man får chansen att spela offensivt då Nishioka kanske inte direkt är världens mest kraftfulla spelare. Sen så, en dålig dag kan man ju se framför sig hur Struff stångar sig blodig mot Nishiokas grymma försvar ute i hörnen men lite tålamod och lite bra val av bollar att slå på och jag tror Struff vinner ganska enkelt. Ska bli intressant att se också hur han utnyttjar Nishiokas extremt svaga serve. Nishiokas förstaserve är som en normal andraserve och andraserven är som min serve, typ. Struff är en mycket duktig offensiv returnerare och han kommer kunna smälla på i princip varje retur här om han bara vill.

Roanic var en smärre katastrof mot Chung förra veckan. Han känns vilsen som spelare just nu. Det känns som att han aldrig är helt frisk. Han servar inte längre för full maskin riktigt. Och spelet, det är så dåligt så man undrar om han överhuvudtaget tränar. Borde inte passa honom särskilt bra med den här studsiga hardcourten heller. Den passar vissa servekanoner som kan utnyttja studsen med extra bra vinklar i sitt servande men för Raonic som servar väldigt flackt för att vara servekanon är det riktigt risigt. Nu är inte Norrie någon tuff motståndare i en sån här turnering så jag tror han vinner matchen ändå faktiskt men ja, kolla om ni tycker att Raonic ser bra ut. Jag tror inte ni kommer tycka det.

Det kommer pangas en del mellan Chardy och Querrey. Jag tycker Querrey är den bra mycket större spelaren av dem men hemmaplan för Chardy och hur ofta presterar Querrey i Europa utom på gräs? Inte så ofta nej. Kanske beror på att man bara spelar på grus i Europa i och för sig, så kanske inget superkonstigt. Querrey servar bättre, har bättre backhand, är jämnare, Chardy lite bättre forehand och bättre returer men nja, som sagt, Querrey är den större spelaren och jag tycker verkligen han ska vinna en normal dag. Det kommer inte bli mycket till finesser men som sagt, smälla kommer det göra.

Smälla lär det inte göra mellan Cuevas och Garin. Rätt intressant med oddsen på den matchen. De möttes i Shanghai för några veckor sen. Då var oddsen jämna på snabb hardcourt. Garin vann då, inget konstigt, han klarar snabba underlag mycket bättre än Cuevas. Nu mycket långsam hardcourt, mycket bättre för Cuevas, men kolla oddsen. Märkligt. Jag tror Cuevas kommer kunna föra spelet vilket han trivs med och kanske att han kan utnyttja studsen för att göra det lite obehagligt för Garin. Ska man spela på någon match idag ska man titta lite där tycker jag.

Paires form är inte bra. Han var i semi i Metz för en dryg månad sen men svängen till Asien blev riktigt risig där han exempelvis torskade mot Uchiyama. Förra veckan blev det torsk mot Laaksonen, det är så uselt så…ja, det är uselt. Dzumhur kvalade bra även om han torskade knappt mot Berankis igår, Dzumhur är duktig på den här typen av underlag. Tror det kan bli obehagligt för Paire det där. Han lär behöva mycket hjälp av sin serve för att vinna.

Kvällsmatcher har vi också i Paris. Det är full fart i väldigt många timmar här. 12 timmar per dag kan man kallt räkna med att det är spel.

Rublev är bättre än Tsonga numera va? Det känns ju så. Men Tsonga har vunnit den här turneringen och Tsonga på hemmaplan ska man alltid hålla koll på. Han presterar absolut inte alltid på hemmaplan, men när han väl gör det kan det bli otroligt bra. Men som sagt, visst känns det som att Rublev är bättre. Båda hatar att försvara sig. Det blir till att försöka slå först och göra det bra i den matchen.

Borde vara lite bökigt för Mannarino med den här höga bollstudsen. Han vill ju ha så låg studs som möjligt. Ruud gjorde ett rätt fint kval och är typexempel på en spelare som skulle kunna gynnas av förutsättningarna. Mannarino ska vara klart bättre än Ruud på hardcourt, men med de förutsättningar som är här, klar skrällchans för Ruud skulle jag säga.