Inför Paris

Då kör vi. En av mina absoluta favoritturneringar vilket jag hoppas kommer märkas under veckan. Jag gillar egentligen allt med den och den här gången är alla bra spelare som är tillgängliga för en gångs skull med också.

Det finns turneringar med svagare startfält kan man ju säga. Cuevas kom in som reserv, rankad 44 i världen. Hårda bud.

Vad säger ni, orkar ni se Djokovic och Nadals uppladdning inför den här turneringen?

Jag kommer nog aldrig sluta förvånas över att folk faktiskt är så pass dumma att de tycker sånt här är roligt.

Rätt bra lottning för Djokovic va? Det känns så. Tsitsipas det tuffaste han kan stöta på i kvarten. Och inte mycket innan dess som skrämmer. Och så fick han Medvedev istället för Federer. Jag tycker fortfarande att det är att föredra. Så Djokovic får vara nöjd.

Medvedev-Thiem i en eventuell kvart känns ju ganska okej. Jag tror ju att Medvedev är alldeles för bra, men det får vi förhoppningsvis se om det stämmer på fredag.

Federer var otroligt bra i Basel veckan som var. Vägen till titeln blev till slut ganska enkel i och för sig, men han såg mycket bra ut spelmässigt. Bara vunnit en gång här i Paris, Federer. han har saknats ibland, men kanske ännu mer, den här typen av studsmattebana är inte det som passar honom som bäst va? Känns inte så riktigt. Torsk mot Zverev senast i Shanghai och nu minus i inbördes möten mot Zverev, 3-4. Ingen kalaslottning där kanske även om jag tycker det är väldigt märkligt. Varför skulle han ha svårt för Zverev? Chans att ordna till det på fredag förhoppningsvis.

Vi får väl se om Wawrinka kommer till start. Om det var så dåligt med ryggen att han inte kunde spela kvarten i Basel borde han väl kanske inte vara fräsch nu. Men vi får se. Det kanske var lite annat som låg bakom den walkovern. 18-3 för Nadal i inbördes där. Svettigt. Wawrinkas statistik mot Federer och Nadal är ingen höjdare kan man säga. 6-19 mot Djokovic också. Jag vet inte vad man kan förvänta sig men han har onekligen haft tufft mot de allra bästa genom åren.

Getingbo om vem som får möta Nadal i kvarten. Khachanov, Rublev, Tsonga och givetvis framför allt Berrettini som måste vara favorit. Man ska dock ha respekt för att Khachanov vann här förra året och spelare som försvarar titlar brukar kunna hoppa till och höja sig.

Nadal har aldrig vunnit Paris. Federer har vunnit en gång. Djokovic har vunnit fyra gånger, men det var fyra år sen senast. Paris är undantaget som bekräftar regeln gällande de stora turneringarna. De tre stora dominerar precis allt, men Paris har ofta varit undantaget. Delvis för att de ibland saknats, men också för att de helt enkelt inte presterat.

Odds? Kommer här.

2,60 på Djokovic känns ju spontant ganska högt numera, men man ska veta att det gått tre raka stora turneringar utan tat han vunnit så det är nog rätt rimligt ändå.

Federer var ruggigt bra i Basel som sagt och jag hade nog tagit honom lite hellre än Nadal.

Nadal som jag måste säga att jag inte riktigt fattar varför han aldrig fått till det inomhus. De långsamma underlag som är i Paris och London borde passa honom extremt bra. Det kan vara så att hans svaga prestationer inomhus genom åren kan förklaras mer med att han varit skadad och/eller sliten snarare än att han faktiskt är dålig inomhus. Ska bli intressant att se vad han kan hitta på.

Det är ju svårt att blunda för en spelare som var i final i senaste Grand Slam-turneringen och vunnit två mastersturneringar i rad men nja, är det verkligen lika stor chans att Medvedev vinner som att Federer eller Nadal gör det? Jag tycker det känns orimligt. Jag skulle aldrig spela Medvedev till det där oddset.

Zverev, Thiem, Tsitsipas, Berrettini, Khachanov, och så vidare. Jag hade nog helst tagit Thiem faktiskt. Han kändes fruktansvärt svårslagen i Wien även om han inte på något sätt var överlägsen.

Austria’s Dominic Thiem reacts during the final match against Argentina’s Diego Schwartzman (not in picture) at the ATP Tour tennis tournament in Vienna, Austria, October 27, 2019. (Photo by HANS PUNZ / APA / AFP) / Austria OUT (Photo by HANS PUNZ/APA/AFP via Getty Images)