Inför tisdagens Parisspel

Nej, vi hinner inte. Det är poddinspelning klockan 10 och sen drar ju spelet igång klockan 11. Sammanfattning av gårdagen eller inför dagens spel. Inför dagen känns ju liksom så mycket viktigare.

Tiafoe och Fritz, det är ju inte de mest underhållande spelarna om man frågar mig. Men bra är de så klart, topp-50 båda två. Ganska lika. Det servas bra, det spelas hyfsat, det är ganska mycket kraft. Jämna är de också. Jag vet inte. Matchen lockar mig måttligt, men bra är. det. Tiafoe favorit alltså? Jag tycker ju att Fritz är lite bättre.

Moutet var nära att slå Chardy i kvalet men in ändå. Federer, Pella och Gasquet har hoppat av. Federer den mest anmärkningsvärda så klart. Var det så jobbigt att vinna några matcher helt överlägset i Basel alltså? Tydligen. Bra chans för Moutet här, men jag tror att Lajovic är lite bättre. Såg honom mot Albot i Basel och han var riktigt bra i två set där. Två duktiga bollare och Moutet skulle nog kunna störa Lajovic lite med sitt trollande. Kan bli en bra match tror jag, även om de kanske inte är de mest spännande spelarna i världen de här två heller.

Djere är helt värdelös på hardcourt. Han tycker det till och med själv. Då är det illa. De Minaur är bra nu och han ska inte behöva ha några problem överhuvudtaget. Man kanske skulle behöva vinna någon enstaka match på underlaget för att komma in i de här turneringarna, jag vet inte? En ganska bra idé faktiskt. Han har vunnit två matcher på nio hardcourtturneringar i år. Rätt bra idé egentligen. Att man på något sätt villkorar deltagandet i stora turneringar på att man kan vinna matcher åtminstone i mindre turneringar på underlaget. Krångligt, men vore en lösning för Djere är knappast en av världens 200 bästa spelare på hardcourt, och då ska han ju inte vara med i en mastersturnering där det krävs topp-50 på rankingen för att vara med.

Khachanov titelförsvarar och det är nästan så man förväntar sig att han ska höja sig. Så vanligt är det att spelarna presterar på samma plats år efter år. Men bra är han inte just nu. Hans nedvikning mot Schwartzman förra veckan skrämmer nog ingen. Otroligt lika spelare. Långa klunsar som servar bra och spelar bra. Struffs serve lite sämre och Khachanov måste väl vara lite bättre i spelet också eftersom han är så mycket bättre? Men jag vet inte. Egentligen tycker jag inte det skiljer jättemycket mellan dem. Ska bli intressant att se hur Struff står sig.

Känns väl som att Simon är på väg rätt rejält neråt igen. Han har kommit tillbaka imponerande ett par gånger senaste åren och han är 35 år, det går ju att spela tennis då, men jag vet inte. Han känns rätt vek numera och det blir nog inte många mastersturneringar nästa säsong. Borde passa Shapovalov bra att möte honom och det här studsiga underlaget är ju knappast jättebra för Simon.

Edmund, dags att vinna en match nu kanske? Mycket bättre chans i en sån här turnering får man i alla fall inte. Berankis vinner inte matcher på löpande band i masterssammanhang precis. Men Edmund har vinstfobi just nu som det känns så man ska nog inte ta så mycket för givet. Edmund servar mycket bättre och har det större spelet. Vi får se hur det är med skallen, om han vågar vinna.

Dimitrov har haft lite oflyt senaste veckorna. Han har vunnit för få matcher men lite oflyt i lottningarna skulle jag säga. Sen ska man väl kanske ta det lite lugnt med värderingen av hur bra han är. Man ska minnas att han var på väg att ryka från topp-100 för bara ett par månader sen. Sen kom US Open och nu har han en trygg ranking för ett år framöver. Nu är det lite bättre lottning här, Humbert är inte lika bra som Dimitrov och Humbert trivs bättre på snabba underlaget. Mycket bra läge för Dimitrov skulle jag säga.

Seppi  in istället för Federer. Hyfsad chans för honom. Och för Albot. Det är sånt här som blir så otroligt fel när toppspelarna gör så som Federer nu gjorde. Som sagt, han kan omöjligtvis ha varit skadad, eller som han sa, sliten, efter förra veckan. Om han blir sliten av det där, då blir han sliten av precis allt. Han visste på förhand att han inte tänkte spela Paris om det gick bra i Basel och då kanske det är bättre att säga till redan på förhand att man inte är med så det sliper bli såhär orättvist. Superchans för båda två och jag håller med oddsen. Omöjligt att sia om vem som vinner.

Kan Chardy hitta på något? Det känns ju som att hans spelstil skulle kunna vara lite problem för Medvedev. Chardy har möjligheten att serva och sen slå så fort han ser en boll, in eller ut. Då känns det som att Medvedevs sjuka säkerhet och allt det där inte riktigt kommer till sin rätt. Att Chardy kan förstöra spelet och göra duellerna så korta att Medvedev inte får vara med så mycket. Sen måste Chardy ha en vansinnigt bra dag för att det ska kunna hålla men jag vidhåller, inte den perfekta motståndaren för Medvedev.

Och så avslutar vi med Zverev som eventuellt behöver vina någon match till för att nå slutspelet. Verdasco gjorde det bra som slog Coric igår men kanske att Coric underpresterade lite. Zverev ska kunna vinna matchen tycker jag.