Inför onsdagens Paristennis

Onsdag, de sista spelarna kliver in i turneringen, Bland andra ett par inte helt oävna killar som Djokovic och Nadal. Nu börjar det på riktigt i Paris.

Hyfsad match att börja en speldag med va, Thiem-Raonic? Fantastiskt givetvis. Raonic såg mycket bättre ut i första rundan här mot Norrie än vad han gjorde mot Chung förra veckan. Inte mycket till motstånd i och för sig, men han såg bättre ut spelmässigt. Thiem, hur mycket tömde han sig på energi förra veckan? Fysiskt knappast några problem men mentalt borde det ju vara lite jobbigt kan man gissa. Thiem vann knappt i Indian Wells tidigare i år. Raonic hade 2-0 sen tidigare. Svårt att säga vem det passar faktiskt men lite bättre för Thiem kanske. Intressant match i alla fall och ruggigt bra match givetvis för att vara i andra rundan.

Garin mötte ett servemonster i Opelka förra veckan. Han gjorde det riktigt bra då och var nog värd att vinna egentligen. Då på ett blixtrande snabbt underlag. Nu blixtrande långsamt. Inte helt mysigt att möte Isners serve på såhär studsigt underlag i och för sig, men det är nog ändå att föredra jämfört med hur det var att försöka hinna med mot Opelka i Basel. Isner har pårecis fått barn. Jag förstår inte riktigt hur det är möjligt faktiskt. Han fick ju nyss sitt första? Måste vara nåt slags världsrekord i kortast tid mellan två barn. Var det inte Wimbledon någonting då hans senaste var nyfött? Nu ploppade det ut ett till häromveckan. Jag får inte riktigt ihop det.

Fritz lite skadeproblem igår alltså. Borde kanske inte precis stärka hans chanser här. Ganska jämnt när de möttes i Laver Cup. Men nej, jag tycker nog allt att Tsitsipas ska vara för bra.

Visst borde det här underlaget egentligen passa Fognini? Han presterar aldrig i Paris, i princip aldrig inomhus, men jag tror det mest beror på att han är trött på livet på hösten snarare än att han är svag inomhus. Fortfarande finns en slutspelsöppning där för honom. Han ger det nog ett försök och Shapovalov, alltså han är ju överskattad nu, eller hur? Han fick titeln i Stockholm i princip gratis när alla motståndare försvann och i övrigt, han har ju inte varit bra. Mycket intressant match och jag tror Fognini har en jättechans.

Hur ser det ut när Monfils och Paire möts då? Det lär ju inte bli tidernas minst struliga match. Det är som att det skulle kunna krångla till sig så pass att de inte kan spela klart, typ. Det blir inte mer strul på en tennisbana än såhär. Paire var inte särskilt bra mot Dzumhur och jag vet inte om jag tycker att han egentligen förtjänade att vinna något av seten. Monfils fladdrig just nu. Superchans för båda två i alla fall. De är ju på Federers åttondel vilket innebär att vinnaren får Albot imorgon. Är det någon gång de borde koncentrera sig är det väl här. Att försöka gissa hur det kommer se ut, det är däremot omöjligt.

Bautista spelar också för slutspel men det kommer krävas mycket. Tufft här, De Minaur är i toppform och han är väl redan lite bättre än Bautista? Känns så. Frågan är vem matchbilden passar. Jag tror De Minaur. Jag tror att Bautista till slut kommer börja ta lite för stora risker medan De Minaur mer kommer lita till sitt spel.

Dimitrov har totalt 9-1 på Goffin om man räknar in matcher på låg nivå. Lite märkligt faktiskt, jag hittar ingen anledning till att Goffin borde ha svårt för honom. Dags att fixa till det där idag kanske. Goffin har också fortfarande en liten slutspelschans.

Wawrinka har tänkt spela nu alltså, trots att han i fredags var så dålig i ryggen att det var omöjligt. Cilic gjorde en ganska bra match mot Hurkacz i första rundan. Han såg otroligt motiverad ut om inte annat. 12-2 för Wawrinka i inbördes möten. Inget konstigt. Cilic avskyr att vara ute i hörnen. Wawrinka får alltid sina motståndare dit. Så väldigt jobbig motståndare för Cilic men jag tror ändå att han har chansen. Wawrinka är inte i sin bästa eller mest stabila form och Cilic vill kanske lite mer.

Moutet, han kommer inte kunna göra mycket skada för Djokovic det kan jag säga. Utmärkt slagpåse för Djokovic att spela in sig mot.

Tycker inte Edmund var sådär blixtrande mot Berankis precis. Han vann en match, inte mycket mer än så. Därifrån till att slå Svarre som var riktigt bra i Wien, nej känns inte aktuellt. Rätt bra odds på Svarre där skulle jag säga.

Tycker inte det finns någon större oro kring Nadal. Han borde kunna göra slarvsylta av Mannarino om han bara vill det. Mannarinos duttande på ett studsigt underlag mot en frustande Nadal. Skulle kunna bli otrevligt det där faktiskt.

Och så avslutar vi med Tsonga. Man ska liksom avsluta speldagen i Paris med Tsonga. Det är det bästa. Bara att hoppas han har en riktigt bra dag så han kan bjuda på show. Berrettini ska vara alldeles på tok för stabil för honom men lite så är det ju, blixtrar Tsonga till tillräckligt många gånger tillräckligt bra, då kan det också hamna i ett läge där det som Berrettini gör precis hela tiden bara inte räcker. Vore kul med en fajt i alla fall.

Vilka matcher alltså mina vänner. Mycket nöje!