Inför Parisåttondelarna

Torsdag, masters, åttondelsdag. Alltid en fantastisk tennisdag. Åtta matcher. Åtta kvalitativa matcher. Väldigt lagom med åtta matcher på den dag faktiskt. Helt perfekt.

Sex matcher på centercourten.

Chardy-Garin, där får man väl lägga fokus på hur stor matchen är för dem. Inte precis varje dag de har en sån chans att gå till kvarten i en masters. De flesta lär väl förvänta sig att Chardy fixar det efter segern mot Medvedev men jag är verkligen inte så säker. Han är knappast en bättre spelare än Garin numera och frågan är hur mycket han kan utnyttja underlaget.

Dimitrov-Thiem är en fin match. 2-2 i inbördes men 16 och 17 spelades de matcherna, så kanske inte säger så mycket. Thiem spelade inte så bra igår, men visade hur otroligt svårslagen han är. Dimitrov spelade nog lite bättre egentligen. Men nja, jag tror Thiem är lite för smart och lite för stark när det ska avgöras. Jag har sett ett par sevärda matcher mellan dem förut. Spelstilarna passar ganska bra för att det ska bli bra spel. Så den matchen borde bli bra. Frågetecknet är väl kanske kring hur många jämna matcher i rad Thiem orkar vinna. Även han borde ha en gräns.

Edmund i åttondelen. Det känns ju inte helt naturligt sett till hur han spelat på sistone. Nytt mycket enkelt motstånd för Djokovic och man kan väl förvänta sig att han ser åtminstone lite bättre ut idag än han gjorde igår.

Lite obehagligt motstånd ändå för Tsonga. Nu har han plötsligt förväntningarna på sig trots att han möter en riktigt tuff motståndare. Alltid tufft för Tsonga att möta en så stabil spelare som Struff som gör samma sak hela tiden också. Struff har vunnit de två senaste inbördes mötena, senast vann han busenkelt i Montreal. Jag tycker inte det här passar Tsonga alls och tyvärr, jag tror risken är stor att han torskar. Det krävs en bra dag för vinst.

Wawrinka har som bekant inte helt lätt för Nadal och jag tycker ganska lite talar för honom ikväll. De känns ungefär på samma nivå formmässigt och en normal Wawrinka har ingen chans mot en normal Nadal. Otroligt hög nivå på matchen givetvis, och det blir alltid jättebra dueller när de spelar men jag har svårt att se att Wawrinka ska kunna komma särskilt nära faktiskt.

Albot, vad gör han här? Det har att göra med Federer givetvis. Det är Federers plats det där. Monfils kan bara strula bort segern ikväll. På något annat sätt kan han inte förlora. Albot har inget i sitt spel som stör Monfils om Monfils gör det han ska.

På Bana 1 har vi mitt på dagen någon gång Tsitsipas-De Minaur. Hyfsad match att ha på Bana 1 får man säga. 4-1 Tsitsipas i inbördes men ingen match i år och det är väl först i år som De Minaur kan betraktas som någorlunda vuxen. Det passar inte De Minaur så bra att möta någon som varierar, men samtidigt passar det inte Tsitsipas så bra att möta någon som är så otroligt svårt att komma igenom. Intressant hur det kommer se ut. Inte direkt sista matchen mellan dessa två i stora sammanhang.

Sen också Zverev-Shapovalov på den banan. Inte heller så tokigt. Lite elakt på nåt vis av arrangören. De lägger barnen på Bana 1 och låter de vuxna spela på centercourten. Shapovalov har ännu inte tagit set på Zverev. Ingen skräll direkt. Det där oberäkneliga pangandet han ägnar sig åt passar inte sådär jättebra mot någon som står och är superstabil och dessutom kan serva. Zverev är nu helt klar för slutspelet och kan slappna av. Kan gå lite åt båda hållen men känns som att en normal dag vinner Zverev rätt enkelt.