Inför kvällens Pariskvartar

Dimitrov slaktade Garin. Får man säga slaktade tro. Låter lite grovt. Vi säger det i alla fall, för man säger så i sport. Vann gjorde han i alla fall, mycket enkelt. Han var fantastisk, Garin räckte inte alls till för spel på den här nivån.

Djokovic har börjat rätt bra mot Tsitsipas. Inte överlägset, men 3-0 och hugg igen i Tsitsipas serve. med den här starten borde det lösa sig. Ser mycket bättre ut spelmässigt idag också. Han kanske inte mådde bra i början av veckan helt enkelt. Detta är något helt annat, än så länge i alla fall.

Men det är ju kvä§llens matcher vi sitter och väntar på.

19:30 Monfils-Shapovalov 1,83-2,15 Bethard

Undrar vad man fokuserar på ändå om man gör Shapovalov till favorit i den här matchen?

Han är inte bättre än Monfils.

Han har inte hemmaplan, det har Monfils.

Han har inte mer att spela för, det har Monfils.

Han har inte plus i inbördes möten, det har Monfils.

Han har visserligen imponerat, Shapovalov. Riktigt bra igår mot Zverev. Hans bästa match under den här lite bättre perioden han haft senaste månaden. Monfils kanske inte imponerade riktigt lika mycket. Han var väldigt nära torsk mot Albot igår, inte alltför skrämmande.

Det jag tycker talar för Shapovalov är att detta borde passa honom spelstilsmässigt, trots torsken i US Open i somras. Monfils gör inte mycket med bollen och om Shapovalov bara kan hålla sig kall borde han kunna hitta rätt lägen att attackera. Han har också kraft nog för att göra det väldigt svårt för Monfils att försvara sig. Så plus Shapovalov spelstilsmässigt, absolut.

Men allt annat talar väl för Monfils.

Jag tycker som sagt att Monfils är ganska klart bättre. Han är topp-10 i världen trots att han varit borta en del i år som vanligt. Shapovalov har aldrig ens varit i närheten av den rankingnivån.

Monfils spelar här en direkt avgörande match för att nå slutspelet. Han växer av såna tillfällen.

Hemmaplan, kvällsmatch i Bercy. Monfils kommer vara beredd att göra en del för att vinna den här matchen kan man ju säga.

Jag ska inte ljuga, jag hejar ju en del på Monfils här kan man säga, och oj vad kul det kan bli om han är på humör. Det lär bli show.

21:00 Nadal-Tsonga 1,22-5,00 Bethard

Monfils och Tsonga samma kvällspass en fredag i den här turneringen, det har ju inte hänt förut. De är de två riktigt stora hemmahjältarna i Frankrike och särskilt i den här turneringen där båda spelat bra tidigare. Publiken är nog inte missnöjd med kvällens uppställning av matcher.

Men de lär ju få avsluta med en besvikelse tyvärr. Hur inspirerad Tsonga än är och hur eventuellt svag Nadal än må vara inomhus, väldigt tuff uppgift för Tsonga som kanske ändå har en bit till sin högsta nivå det här.

Men 9-4 Nadal i inbördes möten. Väldigt svaga siffror för Nadal sett till hur mycket bättre han alltid varit. Tsonga har slagit honom tre gånger på hardcourt och en gång på gräs. Tar man bort grusmatcherna är det bara 7-4 Nadal i inbördes möten. Han har svårt för Tsonga.

Det handlar givetvis om Tsongas enorma tempoväxlingar. Det vill inte Nadal ha. Han vill vara den som själv kontrollerar tempot. Sen ska det sägas att förutom Wimbledon i somras där Nadal vann hur enkelt som helst har de inte mötts på senare år, och den numera ganska offensiva Nadal är en ganska mycket tuffare motståndare för Tsonga. Han slog Nadal på den tiden då Nadal bara försvarade sig. Nu har han inte samma spelstilsfördel längre.

Jag tror ärligt talat att Tsonga är chanslös ikväll, men jag kunde inte hoppas mer att jag har fel. Vilken magimatch det här skulle kunna bli om han bara kommer nära. Det vore helt fantastiskt att se.