Inför Djokovic-Dimitrov

Mitt i allsvenska slutstriden här. Det är mycket idag.

14:00 Djokovic-Dimitrov 1,15-6,85 Bethard

8-1 är rätt tydligt får man säga. Dimitrov vann på det lätt skumma gruset i Madrid 2013. På så vis talar inte mycket för Dimitrov. Oftast har det varit klara, tydliga siffror och överlägset spelmässigt för Djokovic.

Problematiskt för Dimitrov. Dels är det förstås halvjobbigt att möta någon som är mycket bättre än en själv, men också lite spelstilsmässigt för Dimitrov i det här fallet. Djokovic kombination av tryck och säkerhet gör att Dimitrov oftast fastnar i ett bollande som han helt enkelt är mycket sämre i än vad Djokovic är.

Så Djokovic vinner enkelt idag också?

Antagligen, eller nej inte enkelt. Men antagligen vinner han. Det finns dock en öppning för Dimitrov.

Dimitrov spelar ruggigt bra den här veckan. Jag skulle säga att han den här veckan sett klart bättre ut än han gjorde i US Open till och med. Rätt sjukt hur han pendlat i nivå senaste månaderna faktiskt. US Open och här, fantastisk. Innan och mellan dessa turneringar, inte alls fantastisk. Dimitrov jättebra alltså, uppe på sin absolut högsta nivå. Djokovic var riktigt bra igår mot Tsitsipas, men i övrigt? Egentligen ganska svagt. Den här veckan riktigt svagt i början, och ingen höjdare senast i Shanghai heller. Jag tycker inte det är någon självklarhet att Djokovic är lika bra idag som han var igår.

Vad tror vi om matchbilden då?

Det gäller ju för Dimitrov att han inte fastnar i ett för enkelspårigt bollande. Dels har han då en tendens att bli lite för defensiv och dels så är Djokovic mycket bättre än honom där. Dimitrov har dock verktygen som krävs för att få till lite variation och där måste han lägga sitt krut. Han måste ha stort fokus på att få till en mer stökig matchbild än det normalt är i hans matcher. Han måste försöka rycka sönder Djokovic för blir spelet för rent, rakt och enkelt, då finns det nog ingen större möjlighet för Dimitrov att vinna ens om Djokovic skulle ha en medelmåttig dag.

Hoppas Dimitrov är bra också så vi får se hur han står sig och visst kan vi hoppas på en kamp. Om det blir jämnt kan det bli väldigt intressant det här.