Inför Nadal-Shapovalov

16:30 Nadal-Shapovalov 1,21-5,10 Bethard

Shapovalov vann i Montreal 2017, det var väl hans första stora genombrottsturnering kan man säga. Det slutade väl med semi där vill jag minnas. Nadal vann på grus i Rom förra sommaren.

Visst är Nadal mycket, mycket bättre än Shapovalov och det lär fortsätta vara på det sättet så länge Nadal spelar i stort sett. Men Shapovalov har ett otroligt svårt spel, kanske det allra svåraste spelet av alla spelare. Det finns nog ingen faktiskt som har så hög risk i varje slag som han har, i alla fall inte när han spelar som han gjorde mot Monfils igår kväll. Det gör att han är farlig, och bilden jag har i huvudet just nu är att om Shapovalov spelar lika perfekt som han gjorde mot Monfils igår kväll, då tror jag han har precis alla chanser i världen att vinna idag också. Sen kommer det bli tuffare att spela lika bra givetvis, men inte nödvändigtvis så otroligt mycket tuffare. Med tanke på svårigheten i spelet som Shapovalov har tror jag att han kommer få chansen. Nadal kommer inte vara tillräckligt offensiv för att ta bort chansen att attackera för Shapovalov.

Sen är han väl för osäker Shapovalov. Jag tror inte han har så många dagar som den igår kväll. Sådär bra är han inte. Och det är nog också så att Monfils kunde inte göra någonting för att störa Shapovalov igår kväll. Nadal kommer göra massor för att störa Shapovalov idag, och då minskar möjligheten för Shapovalov att allt ska fortsätta flyta som det gjorde igår kväll något alldeles oerhört.

Jag hoppas att Shapovalov verkligen vågar bränna på från start till mål idag. Skita i om han missar. Bara banka på hela tiden så att Nadal inte får vara med och spela så mycket. Som sagt, jag tror inte det håller för man har inte perfekta dagar på löpande band men har han det, Shapovalov, en perfekt dag, då tror jag faktiskt han slår Nadal idag.