Grupperna klara

Precis när vi höll på att spela in veckans Hawkeye, som kommer ut imorgon bitti, blev grupperna till slutspelet klara. Såhär föll det ut.

Allt avgörs givetvis av huruvida Nadal ställer upp eller inte. Han skulle lämna besked under förmiddagen var det sagt. Alternativen var i min värld att det högst troligt skulle komma ett nej, men att det också kunde komma ett kanske. Det blev ett kanske. Nadal kommer åka till London på torsdag för att prova och serva lite grann. Jag har verkligen väldigt svårt att tro att han kommer komma till start. En magmuskelskada läker inte fullt ut på en vecka och Nadal spelar aldrig om han inte är helt fräsch. Så jag tror tyvärr att möjligheterna är mycket små. Om han inte kan spela kommer Bautista in på hans plats, och allt förändras då givetvis.

Om Nadal spelar tror jag att Medvedev kommer få det ganska hett om öronen. Jag tycker inte han känns särskilt säker på att slå varken Tsitsipas eller Zverev. Jag tror att han mycket väl kan missa slutspel i så fall. Om Nadal inte kommer till start däremot känns han väl tillräckligt stabil för att klara det.

Den andra gruppen, Djokovic och Federer så klart. Berrettini är lite svagare än de andra i det här slutspelet och Thiem, han är inte heller riktigt lika bra som de andra skulle jag säga. Så Djokovic, Federer, och de två svagaste spelarna i slutspelet. Favoriterna borde hålla i den gruppen tycker jag.

Det är några dagar kvar fortfarande så vi stannar där, men lite på att vi kommer prata enormt mycket om det här när det väl börjar närma sig.