Inför tisdagens Milanomatcher

Dags att sparka igång och vi tittar till vilka dagens matcher är.

14:00 Kecmanovic-Ruud 1,76-2,25 Bethard

Möttes för några veckor sen i Kina. Blev bara ett set, sen gav Ruud upp.

Allt handlar väl egentligen mot Kecmanovic form. Eller är den korrekta benämningen att det handlar om hur bra Kecmanovic egentligen är? För ärligt talat, han hade några fantastiska veckor i USA i våras, men så bra har han inte varit innan och inte efter. Jag minns också att jag då skrev en hel del om att det var väldigt märkligt att han kunde vara så bra. Hur bra är han egentligen? Just nu tror jag inte han är så sjukt bra, och då tänker jag inte bara på formen. Han är en topp-100-spelare, men han har knappast nivå för att knacka på till topp-50.

Vilket för övrigt även gäller Ruud. Han gick väldigt bra i Sydamerika i början av året. Mycket svag klass men många poäng att slåss om där, och han utnyttjade det. Ruud är inte heller särskilt nära topp-50 när det gäller spelstyrka, men ser man till rankingen är han ju nära.

Hardcourt inomhus och det betyder mycket. Ruud kommer nog lära sig hardcourt i framtiden, konstigt vore annars, men som det är nu är han en av atp-tourens mest grusspecialiserade spelare. Han är inte atp-mässig på hardcourt. Kecmanovic är som absolut bäst på hardcourt. Han är lite tvärtom, sällsynt svag på grus.

Ruud är inte en spelare som pressar upp tempot direkt och tempo är allt det handlar om för Kecmanovic. När han inte blir pressad utan får föra spelet är han bra, blir han pressad är han inte bra. Kecmanovic kommer få spela det spel han vill och är han bara någorlunda hyfsad ska han en vanlig dag vinna den här matchen.

15:30 De Minaur-Davidovich 1,16-6,50 Bethard

De Minaur har inte varit med de andra barnen och lekt inför den här veckan. Inte om man ska tro bilderna i alla fall. Han kanske kom lite sent, jag vet inte.

Mjukstart här i alla fall. Davidovich är ingen dålig spelare. Kom ihåg att han var inne ganska bra på atp-touren i somras på grus och han är också bra på hardcourt, lite oklart vilket underlag som egentligen är hans bästa. Jag tror han kommer kunna stå upp bra mot de andra i gruppen, men De Minaur ska vara på tok för bra.

Extremt offensiv spelare, Davidovich, så en perfekt dag tycker jag ändå att han har möjlighet att störa De Minaur lite. De Minaur har inte direkt spelet som tar bort möjligheten för motståndaren att attackera utan Davidovich kommer få chansen att panga här och jag tror absolut att han kniper ett set, men att De Minaur i längden är lite för bra.

19:30 Humbert-Ymer 1,47-3,00 Bethard

Kolla oddsen. 1,50-3,00 hade varit 100% återbetalning. Det där, 1,47-3,00 är 99% återbetalning. Det är hyfsade odds på tennis här hos Bethard kan man säga. Vill man inte spela ska man absolut inte spela, det är det viktigaste här i världen. Men om man spelar och i synnerhet på tennis, då är man ganska dum om man spelar någon annanstans, för Bethards odds är verkligen helt överlägsna. Jämför gärna med andra spelbolag. Skillnaden syns ganska tydligt. Sveriges största privata spelbolag har 1,42-2,75 på den här matchen. Världens största spelbolag har 1,40-2,75. Vårt statliga spelbolag har 1,38-2,95. Det är som sagt ingen liten skillnad direkt.

Vad tror vi här då, har vi någon chans?

Om vi nu är Ymer så ja, absolut. Chansen är där och ska man fortsätta prata odds tycker jag att 3 gånger pengarna är grymt bra.

Humbert 55 på rankingen mot Ymer 75. Humbert har kommit längre och spelat mer på atp-touren men är han mycket bättre än Ymer? Jag tycker det inte.

Ganska intressant spelstilsmässigt det här också. Humbert är en väldigt offensiv spelare som inte gillar att fastna vid baslinjen. Han vill attackera och komma framåt. Ymer är som absolut bäst när han möter såna motståndare där han inte behöver ha något annat fokus än att kontra, försvara sig och vara säker. Jag tror han kommer trivas ypperligt mot Humbert och jag tror faktiskt det kommer krävas en rätt bra insats från Humbert för att han ska vinna matchen.

21:00 Tiafoe-Sinner 2,30-1,70 Bethard

Vi avslutar speldagen med det italienska wildcardet som faktiskt har en rejäl chans att gå vidare och kanske mer. Otroligt öppen grupp det här. Alla fyra har ungefär samma chans.

Tiafoe är näst högst av spelarna den här veckan, men han är alltså inte ens nära att vara favorit på oddsen i sin första match när han möter veckans lägst rankade spelare. Samtliga spelare som deltar är förresten topp-100 i världen. Det är rätt starkt. Så har det inte varit någon gång tidigare i den här turneringen. Sen är toppen sämre än i de två tidigare upplagorna, men bredden är bra.

Sinner vann fullt rättvist när de möttes i Antwerpen för några veckor sen. Nu hemmaplan också och Tiafoes form har knappast gått åt rätt håll. Jag håller med, Sinner är favorit här ikväll. Hoppas han får ett litet publikstöd också så kan det bli lite kul.