Inför onsdagens knattematcher

14.00 Ruud-Davidovich 1,62-3,50 Bethard

Vinna eller försvinna för båda två. Ruud är nog stekt oavsett i och för sig, men Davidovich kan vid vinst räkna med en avgörande match om en semifinalplats mot Kecmanovic imorgon.

Märkligt på något vis att det inte skiljer mer i ranking mellan dem. Ruud har spelat på atp-touren hela säsongen och gjort det bra. Davidovich har knappt ens nosat på atp-touren. Ändå är det möjligt att de ligger så pass nära varandra. Det finns nog trots allt inte så stor rimlighet i att man kan åka och spela en kinesisk challenger helt utan bra spelare och få lika många poäng för en titel där som man får för en finalplats i en atp-turnering.

Ruud är bättre givetvis, men det går snabbt här i Milano. Ruud är inte bra på hardcourt och snabb hardcourt, då börjar det bli riktigt jobbigt. Jag tror att Davidovich har en klar skrällchans här. Högst ojämn spelare, Davidovich som har ett spel med rätt hög svårighetsgrad men får han till det här, som sagt, jag tror han har alla möjligheter att skrälla.

15:30 De Minaur-Kecmanovic 1,34-3,70 Bethard

Precis som Davidovich kan de här två spela slutspelet nästa år också om de kvalificerar sig och inte är för bra. Kecmanovic kan väl sikta på att tillhöra favoriterna nästa år kanske medan De Minaur nog siktar på att inte vara här nästa år. Han borde ha en jättefin chans att spela ett helt annat slutspel då, det i London. Dessa tre är födda 99 och Sinner är född 01, han kan alltså spela slutspelet tre år till. De Minaur, Shapovalov, Felix, Sinner, Kecmanovic, Popyrin, Davidovich, och ett italienskt wildcard, kanske Musetti som är 02:a men redan vunnit massor av matcher och varit i semi på challengertouren. Nästa års slutspel skulle kunna bli något om alla spelare mot förmodan skulle delta.

Men nu var det den här matchen vi skulle prata om. Problematiskt för Kecmanovic säger jag. Han kan visserligen räkna med att spela det spel han vill spela, men problemet i sammanhanget är att hur bra han än spelar kommer han inte få någon utdelning mot De Minaur. De Minaur var lite sömnig igår tycker jag och det är väl det Kecmanovic får hoppas på här, för rent allmänt tycker jag han känns rätt chanslös. Han har inte riktigt kraften för att komma igenom De Minaur och han är inte lika säker. Om De Minaur är lite smart kommer han dessutom attackera lite grann, och då är Kecmanovic totalt chanslös på att hinna med ute i hörnen.

19:30 Tiafoe-Humbert 2,25-1,76 Bethard

Tiafoe må vara topp-50, men inte länge till. Han försvara kvart i Australian Open. Med de poängen borta är han ungefär 80 i världen. Svag säsong han haft. Inte bra att i den åldern ta ett litet kliv bakåt som han gjort.

Vinna eller försvinna för båda två. Eller ja, Tiafoe kan faktiskt ha en chans här om han tar ett eller två set. I så fall skulle Humbert och Ymer stå på en seger var inför sista omgången, antagligen. Humbert möter Sinner i sista, och jag tror Sinner kommer vinna alla sina matcher om han kämpar. Slår Tiafoe då Ymer enkelt så kan han ta sig vidare, inte helt otroligt. Humbert får nog räkna med att han måste vinna den här matchen dock om inte han ska vara borta inför sista omgången.

Svårbedömd match tycker jag. Båda två såg väl sådär ut igår. Inga inbördes möten. Ungefär lika bra. Humbert lite mer offensiv så mer upp till honom hur det ska sluta skulle jag säga men Tiafoe var inte så särskilt usel igår, det var mer Sinner som var sjukt bra och nja, vi får set. Inte de två mest sevärda spelarna här i världen, men det ska nog kunna bli okej ändå. Och viktig match för båda två, som sagt.

21:00 Ymer-Sinner

Tycker att man med fördel kan plocka bort spärren på Sinners matcher som ligger kvar och att det därmed inte finns några odds. Han har fyllt 18 år nu, gjorde så i augusti, så det finns inte längre några problem där.

Han ser i och för sig fortfarande nyfödd ut, Sinner, så på så vis kan man ju förstå att det förefaller osannolikt att han skulle vara myndig.

Jag tror det blir åka av för Ymer här. Jag tror tyvärr att Sinner redan nu är en ganska mycket bättre spelare. Kombinationen av att Sinner har en serve på en helt annan nivå än vad Ymer har och att han är minst lika bra i spelet i övrigt, det känns svårtuggat. Jag tror tyvärr inte att Ymer riktigt räcker till ikväll, och jag tror inte att han kommer kunna göra så mycket åt saken heller. Han har inte så mycket i bakfickan att plocka fram för att kunna störa Sinner. Vi får hoppas på en klart sämre kväll från Sinner än vad han hade igår.

Mest av allt hoppas jag på ett gott uppförande från Ymer nu när det troligen kommer gå emot honom.