Inför gruppavslutningen i knatteslutspelet

Då ska vi se vad som ska hända idag då. Gruppavslutning i knatteslutspelet, och det är svårt att inte reflektera över hur härligt det är med en turnering med så mycket action. Det finns inga vilodagar här, precis som man borde försöka gå mot i vanliga atp-turneringar också.

14:00 De Minaur-Ruud 1,20-5,45 Bethard

Ruud har faktiskt 1-0 i inbördes. Challenger på grus i Braga förra året. han skulle nog vara favorit nu också om det var grus. Men nu är det inte grus. Det är väldigt, väldigt långt ifrån grus.

Otroligt snabbt underlag i Milano. Lite märkligt snabbt skulle jag säga. Man har plockat bort såna här inomhusunderlag från atp-touren, men när man avslutar säsongen med ett slutspel såhär är det tydligen helt okej. Lite märkligt. Och inte så kul för Ruud, som är svag på hardcourt, mest för att det går för snabbt för honom. Det blir inte precis bättre av att det nu är supersnabbt.

Han får nog vara rätt nöjd med att ha fått med sig en seger härifrån, Ruud. För här ska han förstås vara chanslös. De Minaur är en rätt mycket bättre spelare, det finns inte riktigt något sätt som Ruud kan vinna matchen på. Han har inte offensiven, inte tempot, och inte säkerheten på det här underlaget. Hur de än spelar vinner de Minaur i stort sett. De Minaur som faktiskt inte är helt och hållet klar för semifinal ännu. Om Ruud vinner här och Kecmanovic slog Davidovich, vilket han lär göra, hamnar alla tre på 2-1 och De Minaur har tappat set i båda sina matcher hittills så, han vill nog stänga butiken här så snabbt som det går och det är precis så det kommer bli också.

De Minaur överlägsen tror jag.

15:30 Kecmanovic-Davidovich 1,37-3,50 Bethard

Spelat på challengertouren mot varandra de här också. Kecmanovic vann en jämn match i Ningbo på hardcourt förra året.

Kecmanovic kommer antagligen alltid vara ganska beroende av vilken spelare han möter, och det här känns som en spelare som borde passa honom. För Davidovich handlar allt om att få lite tid på sig så han kan börja panga. Kecmanovic är jätteduktig på att hålla sin motståndare borta från det. Han har bra längd, bra tryck, och placerar sina bollar bra. Jag ser framför mig en matchbild där Davidovich blir stressad och börjar panga på lite fel bollar, som en dröm för Kecmanovic.

Kecmanovic förstås också den mycket bättre spelaren och jag tror han säkrar en plats i semifinalspelet här.

Davidovich har faktiskt fortfarande chansen på semifinal han också. Han tog ett set mot De Minaur och två set mot Ruud. Vinner han den här matchen med 4-1 eller 4-2 kan han räkna med en semifinalplats. Han, Ruud och Kecmanovic hamnar då på en vinst och då väger Davidovich femsetstorsk mot Ruud tungt i seträkningen. Men det händer som sagt knappast. Kecmanovic ska vinna den här matchen och jag tror han gör det enkelt. Lite frågetecken kring Davidovich fysiska status efter gårdagens skada också givetvis.

19:30 Tiafoe-Ymer 1,47-2,95 Bethard

De har tagit lite olika väg till att nu vara jämna. Ymer är för första gången inne och nosar på atp-touren under den andra halvan av den här säsongen. Tiafoe har spelat på atp-touren i flera år redan. Men vet ni vad, redan i början av nästa säsong kan det faktiskt bli ombytta roller. Tiafoe tappar et tredjedel av sina rankingpoäng när kvartsfinalplatsen från Australian Open försvinner från hans ranking, och då är han bakom Ymer på rankingen. Tiafoe har känts väldigt sval under hela säsongen egentligen, och det skulle inte alls förvåna mig om han tillfälligt trillar ner på challengertouren nästa säsong, något som knappast lär hända Ymer. Han kommer klättra upp mot topp-50 ganska snabbt nästa år. Så om några månader kan det alltså mycket väl vara Ymer som är klart bäst rankad av dessa två om det går som jag tror.

Ni kanske hör att jag inte tycker att oddsen på matchen är särskilt rimliga. Det här är en fullkomligt vidöppen match där vinnaren tar sig vidare till semifinal, svårare än så är det inte.

Ymer blev krossad av Sinner igår kväll, men det blev Tiafoe också i förrgår. Tiafoe slog igår Humbert ganska enkelt. Ymer slog Humbert i lika många set i förrgår. Jag tycker deras prestationer under veckan är helt jämbördiga. Tiafoe tog ett set mot Sinner, det är enda skillnaden, men det kunde Ymer mycket väl också ha gjort.

Jättesnabbt underlag ska passar Tiafoe, men spelstilsmässigt borde detta passa Ymer. Tiafoe är en ganska svårdefinerad spelare utan större styrkor. Jag tror att matchen kan hamna i ett ganska rent bollande där Ymer då i så fall vinner på att han är mycket säkrare än vad Tiafoe är.

Kanonchans, jag har en god känsla av att Ymer fixar det här. Låt oss hoppas att jag har rätt.

21:00 Humbert-Sinner 3,60-1,35 Bethard

Inte så svårt att säga vem av dem som imponerat mest den här veckan. Sinner otroligt positiv överraskning. Alla visste att han är riktigt bra, men jag har ändå inte sett honom såhär bra förut. Humbert är den spelare i fältet som borde gynnas mest av underlaget, men han har väl egentligen varit sämst av alla. Humbert utslagen, Sinner klar för semifinal, det lutar ju onekligen åt Sinner.

Men vill Humbert, som är en spelare med konstant perfekt inställning, verkligen lämna utan något positivt? Jag tror han kommer ge det ett rejält försök, och visst ska han ha en kanonchans då. Jag menar, Sinner är verkligen skitbra, men han är inte så bra att han slår spelare runt 50 i världen bara sådär, inte en chans.

Vi får väl se. Ganska sval match. den betyder inget. Men man kan ju spela Humbert lite kanske. Jag tycker att oddset på honom fokuserar för mycket på att han inte skulle kämpa. Fina prispengar är det också bara för att vinna en match. Det skulle nog inte Humbert ha något emot.