Inför knattesemifinalerna

Kvällsmatcher alltså. Kan bli en fin tenniskväll detta. Men helt ärligt, visst börjar man längta lite efter Djokovic, Nadal, och Federer. Man blir lite påmind om hur pampiga de faktiskt är en sån här vecka. Det är liksom inte riktigt samma sak att se Kecmanovic försöka stolpa sig runt banan som att se Djokovic glida över den, så att säga.

19:00 De Minaur-Tiafoe 1,30-4,05 Bethard

Han känns ju inte som den mest hemkära killen, De Minaur. Eller så vet han inte var hem är riktigt. Född i Australien och spelar för Australien. Uppvuxen i Spanien. Och nu bor han på Bahamas. Hur mycket han nu är där, det vet man ju inte i och för sig men ändå.

Det var 2,75 på De Minaur att vinna den här turneringen inför veckan. det var nog ett väldigt bra odds. Jag menar, hur skulle han bära sig åt för att inte gå till semi? Och väl här, han är ingen liten favorit i matcherna som är kvar direkt.

Svårt att riktigt komma fram till hur Tiafoe ska bära sig åt. Kan bero på att jag inte förstår mig på honom som spelare. Jag tycker han är lite av ett luftslott, en bluff, men det är väl hgelt enkelt så att han servar ganska bra, slår ganska hårt, och är ganska säkert. Tydligen klarar man sig bra med det även om jag inte är ett dugg förvånad över att han kommer rasa på rankingen i början av nästa säsong. Han är absolut ingen topp-50-spelare i min mening. Det finns massor av bättre spelare.

När han nu möter De Minaur enorma snabbhet och fina säkerhet, vad ska han göra, Tiafoe? Försöka slå igenom honom? Det kan han inte. Han slår inte tillräckligt hår och är framför allt inte tillräckligt säker. Han får försöka göra det han alltid gör, få lite på serven och sen stå och bolla lite från baslinjen. Lite enklare att skrälla med det här räknesättet. Samtidigt som han möter en spelare som är overkligt noggrann hela tiden vilket passar rätt bra för det här formatet.

Äh, jag ska inte slösa med er tid. Jag tror att De Minaur vinner kontrollerat, 3-0 eller 3-1.

21:00 Sinner-Kecmanovic 1,45-3,05 Bethard

Innan jag började skicka och lägga ut speltips på den här matchen i morse var det 3,25 på Kecmanovic. Det är verkligen helt, fullständigt otroligt. 3,05 är fortfarande ett helt osannolikt bra odds. Övervärderingen av Sinner vet just nu inga gränser.

Kecmanovic är rankad 60 i världen och det är nog ungefär så bra han är spelstyrkemässigt också. Mycket snabbt underlag den här veckan, passar honom bra skulle jag säga och bra spel. Stryk av De Minaur, inte mycket att säga om, och i övrigt två bombsäkra segrar mot Ruud och Davidovich, båda utan setförlust.

Om Sinner är så stor favorit som oddsen här indikerar betyder det att han är mellan 30 och 40 i världen i spelstyrka. Har ni koll på vilka spelare som ligger där på rankingen? Det är Kyrgios, Raonic, Opelka, Friitz, Garin, Struff, Hurkacz, Cilic, Krajinovic, och så vidare. Skulle Sinner vara så bra? Jag ska inte säga att jag utesluter det sett till hur bra han sett ut den här veckan, men när var en nybliven 18-åring så bra? Det vetefan om vi inte får gå tillbaka 15 år i tiden till när Nadal precis fyllt 18 år, och någonstans så, jag tror nog att Sinner får vinna någon liten match till innan man anser att han är en ny Nadal, så att säga.

Vidöppen semifinal det här, och mycket intressant semifinal. Sinner har slagit ett par riktigt bra spelare under hösten men han har ändå än så länge spelat väldigt få matcher mot motståndare på den här nivån, och det ska bli intressant att se hur han står sig. För kanske att man inte ska dra för stora växlar på hans vinster mot en ganska svag Tiafoe och en ännu svagare Ymer den här veckan.

Han svingar ganska stort, Sinner och det ska bli spännande att se vem som lyckas bestämma tempot här. Om Kecmanovic lyckas med det han vill göra, det vill säga få press på Sinner, tror jag att Sinner han få lite svårt att stå emot. En nyckel åt andra hållet är Sinners serve. Hur bra kan Kecmanovic returnera den? För att Kecmanovic ska vara överlägsen när bollen är i spel, det är mycket begärt men om Sinner får bra utdelning är det nog det som krävs, för Kecmanovic lär i vanlig ordning inte få jättemycket på sin serve.

Superintressant match det här. Det ska bli riktigt kul att se hur Sinner står sig.