Slakt och slakt

Jag lovade ju att köra lite sammanfattningar mellan passen här under slutspelet och det vore ju synd att bryta sitt ord, men helt ärligt, vad ska jag säga? Jag kan ju säga hur det gick, men det finns förbluffande lite att berätta.

Berrettini kanske berättar det bäst själv med sitt lätt virriga uppförande efter matchen.

Han är ju inte riktigt redo för den här nivån, Berrettini. Han blev krossad, slaktad, allt man kan tänka sig. Inledningsvis tyckte jag egentligen inte han spelade så dåligt men siffrorna talade emot det. Det var många misstag och gemen bara rann åt fel håll.

Jag vet inte vilken fot man ska stå på riktigt. Antingen säger man bara rakt av att Berrettini inte är riktigt bra nog för det här. Han är fantastisk när det gäller att vara jämn, noggrann, och inte förlora mot sämre spelare. När det gäller att mäta sig mot de bästa spelarna ser man dock att det finns brister. Det var liksom inte på en punkt det brast nu under eftermiddagen direkt. Det var på i princip alla punkter. Hans serve blev för rak och lättläst mot världens bästa returnerare, hans forehand som annars han vara ett vapen var…ja, inte ett vapen i alla fall. När han tappade baslinjen var han inte ens nära att hänga med och helt ärligt, han såg inte särskilt bra ut. Siffrorna var rättvisa. Han var inte ens halvnära att hålla det jämnt i något set.

Djokovic mycket bra, framför allt var väl returerna otroligt bra, men den här typen av serve biter inte på honom. Det räcker inte med att serva hårt på Djokovic så länge han läser serven. Ändå givetvis starkt att vara så dominant i motståndarens serve när man möter någon som snittar runt eller lite över 220 kmh på sina förstaservar som Berrettini gör.

Lite sömnig inledning på singelspelet, och sömnigt var det också i dubbeln som spelades innan singelmatchen. Exakt samma situation faktiskt. Precis som att Berrettini inte höll för nivån och pressen gjorde inte Salisbury det. Han var mycket sämre än sin partner Ram och framför allt motståndarna Klaasen och Venus. Det var en med dubbelmätt mått överkörning, slakt där också. Ram/Salisbury får precis som Berrettini anses vara utslagna. Om de vinner sina två övriga matcher har de väl visserligen chansen trots denna förlust men det lär inte hända med tanke på att de är på papperet det sämsta paret i gruppen. Högst troligt att tre spelare slutar på två segrar i gruppen så den stora segern i raka set kan bli värd mycket för Klaasen/Ram. Samma sak för Djokovic förresten. Jag tror inte att Berrettini kommer vinna någon match, och därmed kan den här totala överkörningen göra att Djokovic sitter säkert till och med om han skulle förlora en av sina matcher.

Så är det. En tung halvtimme nu innan det är en ganska trevlig fotbollsmatch och sen kliver vi på tennisen klockan 19 igen. Det är rätt kul med sport ändå, eller vad säger ni?