Inför måndagens eftermiddagspasset

Då kör vi igen. Om några timmar i alla fall. Jag tycker verkligen tiderna i slutspelet är så perfekta. 13, ultimat starttid. Man hinner precis mumsa i sig lunchen, sen är det dags. Två matcher, ett litet uppehåll, och sen två till. Det är helt perfekt.

13:00 Rojer/Tecau-Krawietz/Mies 1,66-2,40 Bethard

Vi drar igång med dubbel förstås, och även kring ett av de här paren finns det en historia.

Krawietz/Mies, som otroligt nog ligger rankade trea i världen, spelade på challengertouren för ett halvår sen. I mitten på maj vann de två challenger i Frankrike och Tyskland vilket gjorde att de lyckades pressa sig in på atp-touren för första gången. Nu ett halvår senare har de vunnit Franska Öppna, New York och Antwerpen och som sagt, trea i världen. Det är en viss skillnad mot att harva på challengertouren som de faktiskt gjort i ganska många år. Krawietz har där i min mening alltid känts som en ganska kapabel dubbelspelare. Mies har sen han kom ut från college egentligen inte känts som någon vidare kapabel spelare utan man har mer tänkt att Krawietz måste gilla honom eftersom han är lite snäll och spelar med honom. Ganska stor nivåhöjning oavsett vilket och man kan väl också påpeka att Krawietz fram till för något år sen, jag vet inte om han var där i höstas men han har i många år deltagit i den svenska Elitserien för att dryga ut kassan lite. Han kommer nog tyvärr inte loss i år då han alltså deltar i slutspelet istället.

Rojer/Tecau finns det väl inte lika mycket att berätta om kanske. Otroligt stadigt par som hållit ihop i massor av år och som alltid varit uppe i toppen. De hade båda svenska partners i början av sina karriärer. Rojer klättrade in på atp-touren tillsammans med Brunström och många minns nog att Lindstedt spelade ganska länge med Tecau. Det ska väl ha varit Lindstedt som dumpade Tecau efter att Tecau konstant darrat i deras Wimbledonfinaler. Kanske inget superbeslut, och kanske ingen skräll att man blir nervös, eller lite rädd snarare, när man spelar med Lindstedt som hela tiden hackar på en. Hur som helst, Tecau fick en lite bättre karriär än vad Lindstedt fick efter det där i alla fall.

Hur går det här då?

Det låter ju konstigt, tyskarna är alltså trea i världen, men i min värld är de fortfarande inte ett av de bästa paren. Deras ranking går inte att förstå sig på. Rojer/Tecau ska vara ett rejält snäpp bättre i min mening och jag tror de vinner.

15:00 Medvedev-Tsitsipas 1,44-3,10 Bethard

5-0 Medvedev, det är ju en lite tuff grej att gå in till matchen med för Tsitsipas. Lite saftigt kanske. Jag hittar ingen riktig anledning till att han skulle vara så chanslös mot Medvedev men kanske att det är lite så att han inte lyckas lura Medvedev som många andra. Medvedev störs inte av Tsitsipas kantiga spel, och Medvedev är lika bra mentalt som Tsitsipas, så Tsitsipas får inte så mycket utdelning på sin annars så tydliga överlägsenhet på viktiga bollar.

Jag tycker inte man kan fokusera särskilt mycket på Medvedevs torsk mot Chardy i Paris. Han var mycket bättre och en normal dag hade han vunnit matchen men i princip allt gick emot honom och det gick till slut inte. Jag tycker man måste ha mer fokus på det som hände innan. En miljon finaler i rad, vinst i två av de senaste fyra stora turneringarna, och så vidare.

Tsitsipas då? Formmässigt? Det är väl sådär lagom lugnt och stabilt. Han har inte floppat och han har inte överpresterat. Han känns varken eller formmässigt.

I min värld är Medvedev en otroligt mycket större spelare, och han borde ju vara rätt sugen på att stämma i bäcken här. Om han förlorar lite i slutet på säsongen här kommer folk börja muttra om att det var en lite extra lång formtopp han hade och att han inte är så bra egentligen. Det lär han inte vara sugen på som sagt, så han borde vara riktigt sugen här.

Nadal finns i gruppen och chansen finns ju att han är skadefri. Dessutom Zverev som är ett tufft motstånd för dessa två. Att förlora den här öppningsmatchen är nog inte att rekommendera om man tänker sig att gå vidare från gruppen.