Inför måndagens kvällspass

19:00 Herbert/Mahut-Cabal/Farah 1,57-2,65 Bethard

Finaldags i slutspelet. Kunde det varit. De överlägsna världsettorna Cabal/Farah mot det par som jag brukar säga är bäst egentligen, Herbert/Mahut.

Colombianerna är delad världsetta, 3000 poäng före Mahut. Fyra turneringar mer har de spelat, men det räcker inte för att det ska vara någon diskussion om huruvida det är rättvist. Colombianerna har varit bäst i år, inget snack. Barcelona, Rom, Eastbourne, Wimbledon, US Open. Final i Cincinnati och Sydney också. Titlar på alla underlag och onekligen rätt tunga titlar också.

Mahut har hattat lite med olika partner då Herbert satsat enbart på sitt singelspel men innan dess hann de vinna Australian Open och det är därför de är här. De vann också Paris för en dryg vecka sen. Och så vann Mahut Tokyo med Roger-Vasselin som han också var i final i Wimbledon med. Otroligt oturligt där, Mahut skadade sig lite men de var ändå egentligen bättre än colombianerna där.

De överlägsna världsettorna anses alltså vara chanslösa i första omgången av slutspelet här. Om man ska tro oddsen är det tydligen så. Lite märkligt kanske, men man ska ha stor respekt för fransmännen och som sagt, egentligen är det nog alltid så att de är det bästa paret, i alla fall om jag får avgöra.

4-1 i inbördes möten för fransmännen vilket är rätt tydligt, men samtidigt gamla matcher som spelades innan colombianerna tog klivet in i den absoluta toppen.

Det som jag tycker ändå för fransmännen till klara favoriter är formen. Colombianerna har egentligen floppat hela vägen sen US Open. Murray/Skupski, Pavic/Soares, och Ram/Salisbury är paren de förlorat mot. Bra par alla tre, men det är ändå en dålig period för dem och det finns därmed lite frågetecken.

Vi får se hur colombianerna är, men som jag inledde, det här känns som en väldigt trolig final på söndag. Det är sjukt små marginaler i dubbeln och de kan mycket väl missa final båda två också, men om jag skulle plocka ut turneringens två bästa par hade jag tagit dessa två.

Inget fel på nivån i kvällens dubbelfajt med andra ord.

21:00 Nadal-Zverev 1,52-2,75 Bethard

De är ju inte det roligaste att skriva inför såna här matcher ska jag erkänna. Där det man skriver om den eventuella matchen är helt ointressant i sammanhanget. Jag påstår att det fortfarande är högst oklart om Nadal kommer till start. Det känns ju som att han kommer känna efter ganska mycket på uppvärmningen och att det inte känns sådär riktigt tusen procent bra i magen känns väl inte helt otroligt. I normala fall skiter då Nadal i att spela. Om han startar matchen brukar han däremot allt som oftast spela klart. Det jag kan säga är att jag blir besviken om han lämnar återbud innan eller under matchen idag, särskilt innan, för i så fall borde han kunnat göra det tidigare. Jag tycker att han ofta är väl sen med att hoppa av.

Om matchen så, jag tror ju att Nadal är rätt överlägsen Zverev. Han har gjort några enstaka bra matcher under hösten här Zverev men det har också ofta varit rätt risigt. Det funkar så klart inte mot Nadal. Nadal är mycket bättre, så om Zverev ska slå honom krävs det att han är i absolut praktform och helst också att Nadal är rätt risig. Man ska absolut inte på något sätt inbilla sig att det är en jämn match det här. Medvedev må nu vara uppe på nästan samma nivå som de bästa, men en sån som Zverev, han har ju liksom aldrig varit nära.

Intressant att se om Zverev kan få en sån där knäpp som så många spelare fått tidigare. Att man plötsligt börjar spela bra på en plats där man spelade bra förra året. Men viktigast av allt naturligtvis, hur är Nadals fysiska status. Det vore ju riktigt tråkigt om han inte fick chansen den här gången heller.