Federer inne i racet

Då var han på tavlan, Federer men mycket mer än så var det inte. Lite darr på ribban var det faktiskt, även om han absolut kändes bättre än Berrettini.

Fram till det sista gemet i första set var det vansinnigt sömnigt alltså. Han lät det liksom bara tugga på, Federer. Han höll sina servegem ganska enkelt, försökte stå och peta lite i returgemen, men nja, det var tunt.

Sen i sista gemet började Berrettini serva enbart på Federers backhand, som spelare ofta gör när de blir lite nervösa mot Federer. Det är tryggast så, men när Federer vet att servarna kommer där så är han väldigt safe på att blocka tillbaka den och det var i sista stund som Berrettini fick till lite variation där.

Bra start av Federer i tiebreaket och där avgjordes väl matchen lite grann. Berrettini är inte bra nog för att hämta in ett underläge mot Federer, varken i ett tiebreak eller ett underläge 0-1 i set, och även om Berrettini hade ett knippe chanser att bryta tillbaka i mitten på andra set, det var en tiominutersperiod där som allt avgjorde. Federer gjorde ett bra tiebreak, Berrettini tappade huvudet lite i sitt servande, och kanske mest av allt, när Federer spelade lite bättre var inte Berrettini bra nog.

På det hela taget ändå ingen övertygande insats från Federer idag heller. Jag tycker inte han ser särskilt bra. Det ser trögt ut, han är ofta sen i träffen och nja, det blir nog tufft det här. Som Berrettini ser ut, han räcker inte till riktigt och eventuellt lite skadad också, han lär inte slå Thiem. Då måste Federer slå Djokovic för att nå semi och i det här skicket, det blir bökigt även om Djokovic inte har mycket att spela för i den matchen. Den där första förlusten mot Thiem blir nog tyvärr för dyr.

Dubbeln vanns av Ram/Salisbury, som jag inte trodde. Dodig/Polasek hade första set, kanske lite turligt, och höll på att ta över i andra set. Då fick Dodig någon slags total hjärnblödning och tappade 40-0 i egen serve efter några helt sjuka misstag. De kom aldrig riktigt tillbaka från det där. Ram/Salisbury fick allt momentum på sin sida och gjorde ett riktigt bra supertiebreak. Dodig/Polasek har tagit set i båda sina förluster så det finns faktiskt en helt realistisk öppning för den fortfarande. Kubot/Melo måste slå både Klaasen/Venus och Ram/Salisbury, då räcker det om Dodig/Polasek slår Klaasen/Venus i sista matchen. Tre matcher som ska gå åt rätt håll, men samtidigt tre matcher där de är favorit, så att säga.

Det var eftermiddagens spel det. Nu laddar vi inför kvällen. Och imorgon ska ni ladda för Hawkeye. Tidigt imorgon bitti kommer avsnittet som jag och Sladjan spelade in i förmiddags ut.