Inför tisdagens eftermiddagspass

Vi laddar om! Toppmatcher och vinna eller försvinna-matcher under dagen i London. Det här blir kul.

13:00 Ram/Salisbury-Dodig/Polasek 1,90-2,05 Bethard

Jag brukar hålla mig ifrån att dela ut några direkta speltips här på min blogg. Det sköter jag på andra ställen, betting.se samt via mail. Vill man ha det vet man var man kan hitta det, så att säga, men det här, alltså snälla nån, spela på Dodig/Polasek. Det är direkt befängt att de inte är favoriter.

Fantastiskt bra senaste halvåret, Dodig/Polasek. De har varit ett av världens tre bästa par under den tiden.

Ram/Salisbury får vara otroligt nöjda med att vara här. De har presterat under året och plockat sina poäng, men i grund och botten är de verkligen inte bra nog. Det finns par som är bättre än dem.

Salisbury föll igenom totalt i första matchen och det förvånar mig inte. Han är otroligt orutinerad när det gäller stora sammanhang och känslan är att han liksom bara halkat in i världstoppen på något sätt. Han blev uppäten, och kan mycket väl bli det här igen.

Dodig/Polasek gjorde en jättebra match mot Kubot/Melo i första omgången. De förlorade efter ett slarvigt servegem av Polasek i början på andra set och sen också ett helt perfekt supertiebreak från motståndarna men den matchen höll absolut högsta nivå. Den nivån som de höll då kan inte Ram/Salisbury hålla.

De möttes i Paris för ett par veckor sen. Ram/Salisbury lyckades högst orättvist få med sig ett set, men Dodig/Polasek vann.

Man ska ta allt med en nypa salt. Det är alltid små marginaler när det gäller dubbel i världstoppen, men att folk kan få det till att Ram/Salisbury är favoriter här, det är verkligen helt knäppt.

Det beror lite på hur det går i den andra matchen idag, men Ram/Salisbury kan räkna med att de är utslagna om de förlorar med tanke på att de torskade i raka set mot gruppens näst svagaste par i första omgången. Dodig/Polasek kan ha chansen även vid förlust här men de kommer i så fall behöva mycket hjälp och tur från de andra resultaten.

15:00 Federer-Berrettini 1,21-5,30 Bethard

Minns ni Wimbledon i somras hur Federer fullkomligt kvaddade Berrettini? Berrettini kom till den matchen med en grym grässäsong i ryggen och man trodde han skulle kunna hota. Fem gem fick han totalt. Ett två, och två. Federer var rätt bra i Wimbledon, och Berrettini har än så länge haft rätt svårt mot toppspelarna. Dagens två underdrifter det där. Berrettini frågade förresten Federer efter matchen hur mycket han var skyldig för lektionen. Den nivån var det på.

Berrettini totalt överkörd av Djokovic i första rundan. Djokovic returer blev helt ohanterbara för honom. Federer stor besvikelse mot Thiem. Han hann inte med.

Hur blir det här då?

Det jag tänker lite är hur det blir med Federers returer. Det som talar emot är ju matchen i Wimbledon. Bevisligen bollade han där gris med Berrettinis serve. Men egentligen ska detta vara rätt jobbigt för Federer. Han har en väldigt, kanske alltför om man frågar mig, offensiv returposition. det är inte så bra när man möter någon som servar så extremt hårt som Berrettini. Det borde bli svårt för Federer att hinna med i returerna och när han väl kommer på bollen lär det bli en del blockerande. Berrettini är med sin forehandsvisp väldigt duktig på att hantera blockerade returer. det är liksom så han tar sig fram. Han servar så hårt att han antingen vinner bollen direkt eller får läge. Sen i själva spelet är han egentligen relativt ordinär, men han är duktig på de där första tillslagen som är så overkligt viktiga i tennis.

När bollen är i spel kommer det som alltid mot toppspelarna bli megaproblem för Berrettini. Han tål rätt högt tempo men när någon är för bra kan han inte göra något, då hinner han inte med. Det som kan rädda honom är om Federer är så osäker som i första matchen. Men mest av allt, jag tycker det ska bli spännande att se hur mycket spel det egentligen kommer bli i Berrettinis servegem.

Jag är helt ärligt orolig över att Federer kan falla här. Det skulle vara en väldigt stor smäll.

Båda två torskade sin första match i raka set. Förloraren här är i princip utslagen. Om det är Federer som förlorar kan han åka ut ikväll ifall Djokovic slår Thiem, vilket är högst troligt. Så det är vinna eller försvinna för Federer. För Berrettini kan det finnas en räddningsplanka om han tar set här och sen slår Thiem klart i sista matchen.