Inför onsdagens kvällspass

19:00 Krawietz/Mies-Herbert/Mahut 3,30-1,40 Bethard

Vinnarna från första omgången det här. Men de kan verkligen inte känna sig säkra. Det är vinst här som gäller om man vill känna sig säker på semifinal. Om Krawietz/Mies vinner är de klara. De möter Cabal/Farah i sista omgången som inte vunnit någon match och därmed kan inte två andra par hamna på två segrar, om tyskarna vinner alltså. Om Fransmännen vinner är det faktiskt fortfarande väldigt öppet. De möter Rojer/Tecau i sista omgången. Rojer/Tecau kan vid vinst där komma upp på två segrar medan Krawietz/Mies vid förlust här ändå kan komma upp på två segrar om de slår Cabal/Farah i sista rundan.

Men nu ska vi väl prata om den här matchen.

Otroligt nog är tyskarna det högre rankade paret här. De gick in i slutspelet som trea i världen. Totalt osannolikt kan man kalla det men så är det.

Fransmännen är nog bäst, men de är verkligen inte oslagbara. Högst högstanivå har de, men det finns osäkra moment. Hela Herbert är ett litet osäkert moment. Fantastiskt dubbelspelare, men han kan bli nervös och serven kan fladdra ibland. En svagare dag kan han sänka fransmännen, utan tvekan mot ett sånt här motstånd.

Jag skulle absolut inte räkna ut tyskarna här, särskilt inte som de tålde den stora situationen så bra i första omgången. De har en chans här, även om fransmännen absolut vinner en bra eller hyfsad dag.

21:00 Tsitsipas-Zverev 2,10-1,83 Bethard

Tredje matchen av fyra idag där den lägre rankade spelaren är favorit. Bara den första dubbelmatchen där det högre rankade paret var favorit på oddsen, men där förlorade colombianerna. Luktar torsk för den lägre rankade favoriten även i dagens andra match förresten. Nadal ser lite bättre ut idag, och har varit klart bättre än Medvedev hittills. Men det ska vi väl inte prata så mycket om ännu.

Jag har svårt att stämma in i hyllningskören av Zverev efter första matchen. Nadal var så fullständigt oduglig att det inte går att bedöma Zverev på ett vettigt sätt.

Tre raka segrar för Tsitsipas i de inbördes mötena. Han har haft väldigt bra grepp på Zverev på det mentala planet. De tycker som bekant inte så mycket om varandra de här två och det är Tsitsipas som lyckats vrida det till något positivt medan det snarare blockerat Zverev lite.

Jag tycker ju någonstans att Zverev är den mer kapabla spelaren av dem, men hur länge ska man se på honom som det han var i slutet på förra året? Han har höjt sig lite emellanåt senaste månaderna, men att säga att det varit särskilt bra vore en grov överdrift. Och som sagt, jag tycker inte matchen mot Nadal säger så mycket.

Nej, jag tror faktiskt det blir en fortsättning på deras senaste inbördes mötena. Tsitsipas lyckas få matchbilden dit han vill och när det väl hettar till är han bättre. Vad jag hoppas på, det är mer oklart. Jag tycker verkligen inte om någon av dem.