Inför torsdagens eftermiddagspass

Då ska det avgöras. Gruppavslutning.

13:00 Kubot/Melo-Ram/Salisbury 1,74-2,30 Bethard

Inte så komplicerat här inte. Det här är en kvartsfinal. Klaasen/Venus är klara för semi redan, de spelar sin sista match ikväll. Vinnarna här tar den andra semifinalplatsen.

När Kubot/Melo gjorde en så otroligt bra match mot Dodig/Polasek i första rundan kändes det ju onekligen som att de skulle ta sig vidare men tvärstopp och inte alls bra mot Klaasen/Venus.

Ram/Salisbury tvärtom. De blev krossade i första rundan, och tog sen en inte alltför övertygande seger i andra rundan.

Båda paren har torskat stort mot Klaasen/Venus och slagit Dodig/Polasek i supertiebreak förresten. Dodig/Polasek måste vara missnöjda. Deras prestation förtjänar inte riktigt att de ska vara utslagna. De kunde nästan lika gärna vunnit båda sina matcher.

Möttes i Wien för några veckor sen de här paren. Ram/Salisbury vann då i finalen. Det var då Kubot slog dubbelfel på sina tre första servepoäng i supertiebreaket och sen också förlorade den fjärde. Då är det lurigt att vinna kan man säga. Sett över hela matchen var dock Kubot/Melo bättre, och det är också verkligheten. Jag tycker verkligen inte att Ram/Salisbury är uppe på den här nivån och ska kunna mäta sig med världens absolut bästa par men visst, en skrällchans har de.

Kubot/Melo har tveklöst den högre kapaciteten men de har Kubot och hans serve som kan haverera när som helst. Ram/Salisbury är en helt annan typ av par med två väldigt jämna servare som sällan faller igenom. Borde kunna bli en fin match och betyder massor, som sagt.

15:00 Thiem-Berrettini 1,35-3,40 Bethard

Och det här är betydelselöst, eller?

Inte direkt.

200 poäng och över 2 miljoner kronor står på spel. Det är rätt mycket det. Berrettini har spelat in totalt 35 miljoner under sin karriär, så han kan nog vara sugen på ett par till. 200 poäng dessutom, det är rätt bra att ha i lådan när nästa säsong startar och man ska försöka försvara eller förbättra sin ranking. Jag kan inte tänka mig något annat än att Berrettini kommer ge detta ett fullgott försök.

De möttes i Shanghai för en månad sen. Berrettini vann enkelt. De möttes i Wien för några veckor sen. Thiem vann med darr på ribban. En bra bit in i andra set kändes det som att Berrettini hade rätt bra kontroll och var en mycket trolig vinnare.

Fram till den här veckan skulle man väl fortfarande säga att Berrettini är ungefär lika bra som Thiem på hardcourt, men man måste givetvis notera hur Thiem spelat i sina två första matcher. han har slagit Federer och Djokovic, snälla nån. Det har inte direkt Berrettini. Han har blivit totalt krossad av Djokovic, och hängt med Federer hjälpligt, inte mer.

Om Thiem är lite smart här så skulle han faktiskt kunna tänka att Tsitsipas troligen kommer vinna den andra gruppen. Han har bra statistik mot Tsitsipas och kommer han tvåa blir det troligen den motståndaren. Om Thiem vinner gruppen riskerar han att få Nadal i semi. Även om Nadal inte är som bäst tror jag att han skulle föredra Tsitsipas. Han kan vinna gruppen även vid förlust här så han kan inte styra det själv, och ingen tennisspelare, skulle vara ärlig nog och säga att man ens skulle tänka tanken men Thiem borde tänka den här. För förmodligen skulle det öka hans chanser att gå till final om han förlorade här. Så ska man oroa sig för att någon av dem inte går för fullt så är det väl egentligen Thiem. Han kan ha något att förlora på att vinna, det har inte Berrettini precis.

Berrettini har totalt sett inte alls sett bra ut hittills. Det gör att jag ändå tror att Thiem vinner den här matchen. Det känns som att Berrettini helt enkelt tappat formen. Men ser man till matcherna de spelat tycker jag att det sett ganska bra ut för Berrettini. Han har lyckats låsa Thiem och tvingat Thiem spela ganska mycket backhand. Nu har Thiems backhand funkat sjukt bra den här veckan, men gör den det hur länge som helst?

Äh, för oss spelar inte matchen så stor roll i alla fall. Thiem går vidare och Berrettini är utslagen. Det är verkligheten. Men vi ska givetvis se den ändå. Snälla nån, det är slutspel och toppklasstennis. Då tittar man.