Inför fredagens eftermiddagspass

13:00 Cabal/Farah-Krawietz/Mies 1,68-2,35 Bethard

Otroligt stökigt i den här gruppen. Jag får det till att Cabal/Farah faktiskt fortfarande har chansen trots två förluster.

 • Cabal/Farah tog ett set mot Rojer/Tecau och det gör att de kan komma upp på en seger och 3-4 i setskillnad vid vinst i raka set.
 • Krawietz/Mies har då också en seger, men 2-5 i setskillnad.
 • Senare ikväll spelar Herbert/Mahut mot Rojer/Tecau.
 • Herbert/Mahut är redan klara med sina två segrar i raka set.
 • Om Herbert/Mahut vinner i raka ikväll också landar Rojer/Tecau på en seger och 3-5 i setskillnad. Cabal/Farah är då vidare på setskillnad.
 • Om det blir 2-1 till Cabal/Farah här och sen 2-0 fransmännen ikväll, då landar tre par på en seger och 3-5. Då ska det nog räknas gem i så fall.
 • Om Krawietz/Mies vinner här räcker det med att Herbert/Mahut slår Rojer/Tecau ikväll, vilket är rätt troligt.
 • För Rojer/Tecau räcker det med att vinna kvällens match, två eller tre set, oavsett hur dagens första match slutar.

Inga inbördes möten hittills, vilket inte är så konstigt. Tyskarna har bara spelat på högsta nivå i ett halvår.

Colombianerna var rätt bra mot Rojer/Tecau, och jag har svårt att se något annat än att de kommer prestera här när de fått lite av en gratischans. Tyskarna ska inte vara bra nog men man ska vara rätt försiktig med att räkna ut tyskarna. De har varit grymma när det gällt som mest under hela säsongen.

15:00 Nadal-Medvedev 1,50-2,90 Bethard

Fan vad tråkigt det är att sitta och försöka räkna på hur det ska sluta. Och så är reglerna otroligt luddiga dessutom. Det finns ungefär sju märkliga tillägg till de självklara reglerna, som att inbördes möten går före setskillnad om två spelare hamnar på samma antal vunna matcher. Såna grejer hade man kunnat skita i för att göra saker och ting aningen mer förståeligt.

Tsitsipas är klar för semifinal men inte klar som gruppsegrare.

 • Medvedev behöver vinna i raka set ikväll, annars har han ingen chans att komma före Zverev och därmed ingen chans att gå vidare. Men gör han det, då är han före Zverev på setskillnad.
 • Om Medvedev slår Zverev räcker det för Nadal att slå Tsitsipas.
 • Om Zverev vinner i raka set ikväll är han garanterat klar för semi.
 • Om Zverev vinner i tre set och Nadal i två set hamnar de på samma setskillnad och det borde bli gemräkning, det ska inte vara något inbördes möte om det är tre spelare på lika många segrar. Tsitsipas vinner i så fall gruppen.
 • Tsitsipas måste bli helt bortblåst av Nadal och Zverev måste vinna stort i raka set, det är enda chansen att Tsitsipas tappar gruppsegern. Gruppsegern som man helst inte vill ha här. Då får man nämligen möta Federer.
 • Nadal kan inte gå vidare om han förlorar. Om tre spelare hamnar på samma kan Nadal inte vinna.

Nej, det går fan inte. Ni får kolla själva. Det finns ungefär en miljon olika utfall. Grunden är dock, Zverev är klar vid vinst i raka set. Nadal måste vinna för att ha en chans. Tsitsipas måste slå Nadal för att Medvedev ska ha en chans men gör han det räcker det med raka set för Medvedev.

Nu gick det upp för mig varför alla oduglingar till tyckare och experter alltid säger att ”det gäller att vinna sin egen match och inget annat”. Det är för att de inte orkar sitta och räkna. För i ett sånt här läge är just de möjliga utfallet det absolut mest intressanta, men det är ack så frustrerande att sitta och klura på dem, särskilt som reglerverket är som gjort för att det ska bli krångligt.

Ser man till oddsen så ska Nadal vara någon slags given vinnare här. Så tycker inte jag det känns. Tsitsipas känns inte som en spelare som kommer ut med dålig inställning och alltså, hur bra har Nadal egentligen varit? Katastrof i första matchen, inte jättebra i andra matchen. Tsitsipas å sin sida har snudd på krossat både Medvedev och Zverev. Det har inte direkt Nadal gjort så att säga.

4-1 Nadal i inbördes möten. Tsitsipas har faktiskt inte tagit set i någon av förlustmatcherna. Lite märkligt, jag tycker inte det känts som att Tsitsipas egentligen har särskilt svårt för Nadal alls. Det har mer varit att Nadal bara varit bättre. Nu är jag inte alls säker på att styrkeförhållandena är så, och Nadal har haft lite svårt att hinna med i de första matcherna. Han lär inte trivas så bra mot Tsitsipas luriga offensiv just den här veckan.

Intressant match i alla fall och visst vore det kul om Nadal vann så det blir extra stökigt framåt kvällen. Om Nadal vinner finns det dessutom möjlighet till en Federer-Nadal-final på söndag och det vore väl inte jättetråkigt kanske.