Inför fredagens kvällspass

19:00 Rojer/Tecau-Herbert/Mahut 2,35-1,68 Bethard

Lite annorlunda match det här som det utvecklat sig.

  • Herbert/Mahut kan välja om de vill vinna gruppen eller inte. Torsk och Rojer/Tecau vinner gruppen.
  • Rojer/Tecau går vidare på ett vunnet set.
  • Vinner Herbert/Mahut i två raka tar de med sig Cabal/Farah till semifinal.

Det blir ju lite orättvist det här. Även om man spelar om bra med poäng och bra med pengar, fransmännen har ingen pågående dubbelsatsning tillsammans utan Herbert satsar nog på singel nästa säsong också så poängen spelar mindre roll och pengarna, de är spelare som har sitt på det torra. Dessutom semifinal redan imorgon, så det är ju knappast otroligt att de inte går riktigt på 100% här, något som förstås är en stor nackdel för Cabal/Farah och i sin tur en jättefördel för Rojer/Tecau som får möta gruppens överlägsna par i ett läge där de inte behöver vinna.

Dessutom förresten, Klaasen/Venus vann den andra gruppen. Kubot/Melo tvåa. Kubot/Melo är det klart farliga och bättre paret så att komma tvåa i den här gruppen är egentligen att föredra.

Fransmännen är det par som stuckit ut som överlägset bäst hittills, inte bara i gruppen utan hela turneringen. De ska vara rätt mycket bättre än Rojer/Tecau och Rojer/Tecau är mer ett stabilt par än ett par som höjer sig och slår ett starkare motstånd.

Samtidigt tror jag verkligen att det spelar in här, att fransmännen, som båda är rätt skadebenägna, ska spela ny match redan imorgon. Jag tror faktiskt inte de kommer gå helt för fullt här. De kommer försöka, men de kommer inte göra det där lilla extra.

Ska vi säga supertiebreak då så båda går vidare kanske? Känns väl inte helt otroligt nej.

19:00 Medvedev-Zverev 1,90-2,05 Bethard

Zverev hade alltså 4-0 på Medvedev inför matchen i Shanghai där det var jämnt i första men att Medvedev sen körde över Zverev totalt. Alla andra matcher spelade innan den här säsongen dock, och då var ju Zverev fortfarande mycket bättre än Medvedev så att han då vann fyra raka, inte superkonstigt ändå skulle jag säga. Någonting säger det dock. Han hade bra kontroll på Medvedev fram till att Medvedev blev så vansinnigt bra.

Hur blir det nu då? Och är Medvedev bra eller inte bra den här veckan?

Inte helt enkla frågor att svara på.

För mig känns det som att Medvedev har fler saker i sitt spel än Zverev, och det borde göra att det här passar honom ganska bra.

Zverev gör ungefär samma sak hela tiden. Han servar bra och sen ställer han sig i en ganska defensiv position och bollar. Där kan Medvedev välja lite hur han vill göra. Han ska vara säkrare än Zverev i ett rent bollande och Zverev har ingen offensiv för att slå igenom Medvedev men Medvedev kan också välja att attackera Zverev om han så vill. Det känns som att han ska vara bättre än Zverev med båda spelsätten. Samtidigt är det små marginaler. Zverev är trots allt bra på det han gör, och Medvedev har fladdrat lite i sina senaste matcher. En dålig dag för Medvedev och det kan vara Zverev som är den stadigare av dem.

Dessutom ska Zverev få lite mer på sin serve än vad Medvedev får, så det krävs att Medvedev är märkbart bättre i spelet.

Jag tycker egentligen att Medvedev ska vara ganska rejält bättre, men jag litar inte ett dugg på hans nivå just nu och han kändes otroligt svajig mentalt mot Nadal. Lite är det nog ändå så att det är upp till honom. Zverev kommer säkert vara okej. Om Medvedev är bra vinner han, är han okej är han lite favorit, är han dålig får han stryk. Inte så mycket svårare än så.

Förutsättningarna då?

Inte helt ointressanta precis i ett sånt här läge nej.

  • Medvedev är utslagen.
  • Zverev går vidare om han vinner.
  • Nadal går vidare om Medvedev vinner.