Inför Pajas Cup

Kalla Anka.

Eller Pajas Cup om man så vill. Tycker det var ett rätt bra namn.

För det här är verkligen helt sjukt.

Jag är säker på att någon snusförnuftig människa kommer påstå att titta bara där, där står det ju, men jag, som ändå är helt okej på det här med internet, klarar inte av att få fram någon information om hur matcherna spelas i Davis Cup den här veckan, och då är det i detta nu drygt sex timmar tills de första matcherna startar. Två singelmatcher och en dubbelmatch, det är lätt att hitta. Men jag hittar ingen information kring om dubbeln spelas först, sist eller mellan matcherna. Jag tror sist, men det är en gissning. Jag hittar heller inga uppgifter om hur det fungerar med uppställningarna. Om det är ettan mot tvåan i singelspelet. Ettan mot ettan. Eller fri lottning. Som sagt, någonstans måste informationen finnas, men jag hittar den inte på Davis Cups hemsida. Jag kan inte riktigt se vilken information som skulle vara viktigare, men tydligen är det dör arrangören viktigare att berätta vad arrangören Pique tycker om veckan, och givetvis har han frugan Shakira bredvid sig på bilden på startsidan. Jag tycker på något vis att det här börjar utvecklas till lite av ett hån mot tennisen på något sätt.

Det där är dåligt. Men vad ännu värre är.

Det är alltså sex timmar kvar till de första matcherna lite drygt, men jag vet inte vilka som ska spela. Ingen annan heller. Det finns inga laguppställningar ute. Man vet vilka länder som ska mötas idag, men vilka spelare som ska spela står ingenstans. Det är liksom katastrof. Total katastrof.

Vad man däremot kunnat se här under morgonen är att några inte helt obetydliga spelare försvunnit ur laguppställningarna. Lite i smyg sådär har Medvedev och Cilic plockats bort från uppställningarna på hemsidan under morgonen. Ryssland har vad det ser ut som just nu bara tre spelare i sitt lag. Man får ha fem. Kalle Anka var det.

Så tyvärr, jag kan inte skriva något inför dagens matcher. Belgien möter Colombia, Kroatien möter Ryssland och Italien möter Kanada. Vi får se vilka som spelar helt enkelt.

Men vi kan väl dra lite kort om formatet gällande grupper och slutspel, för det är rätt tydligt ändå.

Sex grupper. Gruppettorna plus de två bästa tvåorna går vidare till kvarten. Blir givetvis lotteri kring vilka som blir bästa tvåor. Det blir nog gemräkning där hur man än vänder och v rider på det och rätt bra då för exempelvis Spanien och Ryssland i Grupp B som kommer ha Gojo som en av sina motståndare i Kroatien. Gojo som knappt vinner matcher på challengertouren. Kroatien har förresten tre dubbelspelare i sin uppställning. Nödvändigt. Kroatien seedade som tvåa förresten. Nu med Cilic borta är de eventuellt den minst troliga vinnaren av turneringen. Nja, nu tog jag i. Men chanslösa är de i alla fall.

Australien och Storbritannien borde vara i princip klara för kvarten redan med tanke på motståndet. I övrigt kan det bli rätt jämnt och roligt faktiskt. Om nu spelarna kommer bry sig om det här. Jag sätter ett litet frågetecken kring det faktiskt.

Äh, det här blir ju bara trams. Det finns ingenting att skriva om ännu. Vi får följa upp det här senare när det förhoppningsvis börjar sippra ut åtminstone lite information om kalaset.