Davis Cup – tisdag

Det är inte ofta kan jag säga, men när jag just nu sitter och tittar på Davis Cup, och vill skriva något om det, jag blir lite rådvill. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Jag skulle så gärna vilja ha skrivit något inför dagens matcher, de första pågår, sen startar det fler under hela dagen, men hur ska jag kunna göra det? Jag vet liksom inte vilka som kommer spela mot varandra. Jag vet inte ens när man får veta det. Och jag vet inte vad kriterierna är för vilka som kan få mötas, så jag kan inte gissa mig till det. Som det känns nu får vi helt enkelt nöja oss med att köra någon slags sammanfattningar, i alla fall inledningsvis. Vem vet, senare under veckan kanske någon berättar något kring ramarna för turneringen.

Jag tror att Italien bytte sitt nominerade dubbelpar tre gånger igår. Eller så var det bara folk som gissade. Jag vet inte om det finns några nomineringar ens eller om man bara får se vilken spelare som kastas in på banan. Det är snurrigt, det är det verkligen.

Italien ja. Förlust för dem mot Kanada. Berrettinis svaga form fortsätter, torsk mot Shapovalov. Fognini förlorade mot Pospisil, inte så bra. Sen kämpade de i dubbeln, Berrettini/Fognini vann. Deras enda dubbelspelare de har med, Bolelli, fick alltså inte spela. I och med det är italienarna fortfarande lite med. Man kan räkna med att man i dessa trelagsgrupper kommer vara stekt om man torskar en match med 0-3. Dels gällande att vinna gruppen men också att kunna gå vidare som en av de två bästa tvåorna.

Ryssland var faktiskt lite illa ute mot Kroatien. Det är ett stökigt format det här med bara två singlar och en dubbel. Kroaterna har Gojo, som inte ens håller på challengertouren med. Han fick givetvis storstryk mot Rublev. Sen hade Coric 1-0 i set på Khachanov och om han vunnit hade nog kroaterna kunnat vinna lagmatchen. Dodig/Mektic vek ner sig lite i dubbeln och Khachanov/Rublev vann den också, men om det stått 1-1 hade det kunnat sluta annorlunda och det vore ju lite sjukt om ett uselt Kroatien kunnat slå ett starkt Ryssland. Det är inte så bra det här systemet. Medvedev skulle varit med i Ryssland, men han finns inte med längre. Det har vad jag kan se inte kommunicerats ut något om avhoppet från Davis Cup hemsida men man kan hitta på lite andra ställen att han tydligen anser sig vara skadad. Kanske inte nej. Cilic namn försvann också i skymundan från kroaternas uppställning. Samma sak där. Han ska vara knäskadad helt plötsligt.

Lyssna på det här då, på tal om formatet med två singlar och en dubbel. Belgien hade kunnat torska mot Colombia. Darcis mötte först Giraldo. Rätt bra insats av honom att vinna hur enkelt som helst där. Det borde ha avgjort lagmatchen men Goffin strulade sen något alldeles oerhört mot Galan. Han torskade första, var inte överlägsen i andra, och hade sedan breakbollar emot sig i början på tredje. Om Galan vunnit där hade Colombia vunnit då de hade Cabal/Farah på dubbeln sen. Blev förresten väldigt jämn dubbelmatchen, men om den gällt mer hade nog colombianerna vunnit enklare. Verkar förresten som att ettan möter ettan och tvåan möter tvåan när man ser till hur matcherna spelades igår. Det står ingenstans så man får gissa, men så verkar det vara. Sen verkar man i och för sig kunna byta lite hur som helst inför varje delmatch men nåja, det verkar vara någon slags grund.

Belgian David Goffin pictured during the game between Belgian David Goffin and Colombian Daniel Elahi Galan, second game in the group stage of the Davis Cup World Group tennis finals between Colombia and Belgium, Monday 18 November 2019, in Madrid, Spain.
BELGA PHOTO BENOIT DOPPAGNE

Det var det igår. Som sagt, jag ska försöka få lite ordning på detta så kanske det kan bli lite roligare under andra halvan av veckan.

Nytt Hawkeye inspelat under förmiddagen förresten. Kommer ut tidigt imorgon bitti. Missa icke det.