Davis Cup – onsdag

Dåså, nu vet jag i alla fall ungefär hur matcherna spelas. Och jag har fått klart för mig att man inte berättar innan vilka spelare man tänker använda, så att kunna skriva inför matcher, att någon ska hinna få upp odds på matcherna och sånt där, det är bara att ge upp. Om det är så att man från arrangörens håll vill bekämpa bettingmarknaden så gör man ett strålande jobb. Så är det nog emellertid inte riktigt dock, utan det är snarare så att man inte fattar att intresset fullständigt havererar när såna som jag inte har möjlighet att skriva något inför matcherna när man inte meddelar vilka som ska spela. Totalt idiotiskt.

En del hokus pokus fortfarande i och för sig. Man ska spela ut alla matcher, två singlar och en dubbel. I matchen mellan Kanada och USA igår försvann dock plötsligt dubbelmatchen. Kanada hade 2-0, och lämnade antagligen walkover i dubbeln så slutresultatet blev 2-1. Kanada redan klara för slutspel via sina två 2-1-segrar och därmed vinnare av gruppen, men det är ju så att de två bästa tvåorna i grupperna ska vidare också, och när USA nu fick med sig den där dubbeln har de fortfarande en fullt realistisk möjlighet att ta sig vidare. Kul för lagen i de andra grupperna att Kanada sket i att spela den där matchen och gav den till USA liksom. Vilken sörja.

Det här är ju rätt roligt också för övrigt.

Ja…dubbeln ja. Man orkade skriva in att Spanien vann det. Men vilka som spelade och vad det blev var altså alldeles för jobbigt. Granollers/Lopez slog Khachanov/Rublev 6-4 7-6. Var faktiskt lite illa ute där, Spanien. Ryssarna är bra i dubbel och hade en fullt realistisk chans. Sen hade Spanien nog kunnat klara sig ändå då de slår Kroatien idag och om de varit tvungna hade de troligen kunnat vinna den med 3-0 och på så vid mest troligt gå vidare som en av de bästa tvåorna. Nu blir det istället ryssarna som borde klara sig. Deras 3-0 mot Kroatien och 1-2 mot Spanien måste vara svårslaget. Det borde i alla fall inte finnas två bättre tvåor i de andra grupperna.

Det var Grupp B det där med Spanien och Ryssland.

I Grupp A höll Frankrike på att tokfloppa mot Japan. Att Monfils skulle kunna vara lite strulig i en sån här aktivitet, det var väl ingen större skräll. Monfils utan några större ramar där han inte förstår vad som behöver göras, det blir inte så bra. Nishioka spelade rätt bra, men Monfils var helt uppe i det blå. Han var förvirrad. Sen hade japanerna sitt superdubbelpar Mclachlan/Uchiyama som vann i Tokyo för några år sen. De är ett sånt där par där de konstant spelar mycket bättre tillsammans än de var för sig är. De kom nära, men Herbert/Mahut lyckades till slut sy ihop det. Hade varit en knall det, om Japan slagit Frankrike. Blir avgörande match mellan Frankrike och Serbien imorgon i den här gruppen. Idag möts Japan och Serbien.

I grupp C var Chile chanslöst mot Argentina. Ingen skräll kanske, Garin och Jarry är två av de sämsta spelarna på touren senaste halvåret. Båda lär ryka från topp-100 innan sommaren nästa år. Schwartzman såg jättebra ut, Pella ganska dålig ut. Argentina vann dubbeln utan Zeballos. Vet inte varför han inte spelade, om han hoppat av i skymundan. Världstrean i dubbel borde man ju vilja använda kanske. Argentina-Tyskland idag. Vinnaren vidare, tvåan har en bra chans om det blir 1-2.

I grupp D har Colombia spelat färdigt, och det var väl skönt. Colombia som Sverige förlorade mot. Lite tragiskt egentligen när man ser deras prestation här. Galan tog ett set mot Goffin igår vilket är en fantastisk prestation och Cabal/Farah lyckades slå belgarna i dubbeln. Men inte ens Cabal/Farah vann sin match igår mot Australien. Kan kanske ha något att göra med att de då redan var utslagna. Sverige borde ha slagit Colombia kan man säga. Man förlorar inte mot ett lag bestående av Galan och Giraldo. Dubbeltorsken mot Colombia kan bli rätt dyr för Belgien. Den gör att de nog måste slå Australien idag för att gå vidare och det blir tufft. Australien ska ha en given match mot belgarnas tvåa vilket gör att Goffin måste slå De Minaur, tveksam till att han gör det i nuvarande form. Och sen måste Gille/Vliegen slå Peers/Thompson, det är en väldigt öppen match. Australien borde gå vidare på 1-2 och det ska de inte kunna misslyckas med.

I den aningen svaga Grupp E spelades första matchen igår. Kazakstan slog Holland. Kukushkin slog Van de Zandschulp, inget att snacka om. Haase tog sen en av sina bättre segrar i år när han slog Bublik i en tajt tresetare. Borde varit en klar dubbel för holländarna men kanske lite felval av dubbelpar. Jag vet inte vad det är, men Rojer kan inte vinna matcher för Holland. Dels så är Koolhof antagligen den bättre spelaren av deras dubbelspecialister numera och dels så kan inte Rojer vinna för Holland som sagt. Om man nu har ett par som är mycket samspelt i Haase/Koolhof, hur tänker man då om man istället använder Rojer i par med just Haase, idiotiskt. De förlorade i alla fall mot Bublik/Kukushkin i raka set. Haase/Koolhof har gått jättebra i år och hade lite smygchans på slutspelet. De skulle inte ha använt Rojer. I den här gruppen för Storbritannien ta sig vidare hur enkelt som helst.

Grupp F, det är den med Kanada, USA och Italien. Kanada vidare, Italien och USA spelar idag och om de är smarta lottar de om vilka som ska få vinna med 3-0, alla matcher i raka set. Den av dem som gör det går vidare. Blir det 2-1 åt något håll eller lite för jämnt i allmänhet spelar de bort varandra. Vad tycker ni, låter det som att formatet för den här turneringen fungerar? Felix verkar inte spela i Kanada. Han finns fortfarande kvar i laguppställningen, men Shapovalov och Pospisil har spelat både singel och dubbel hittills. Pospisil har slagit både Fognini och Opelka. Får han vara nöjd med. Shapovalov har slagit Berrettini och Fritz. Får han också vara nöjd med.

Det var det. Allt det där ska falla ut till det här slutspelsträdet.

Ja, vi får se.

Idag i alla fall.

Klockan 11

Argentina-Tyskland

Storbritannien-Holland

Serbien-Japan

Klockan 18

Australien-Belgien

Spanien-Kroatien

USA-Italien

Som tidigare sagt. Jag önskar att jag kunde skriva inför matcherna men i och med att man inte behöver lämna in några laguppställningar är det verkligen inte värt det, för man vet inte vilka matcher det blir.