Davis Cup – lördag

Vad nervös han blev alltså. Troicki. Det är inte ofta jag tycker synd om en tennisspelare men där kändes hårt. Kanske för att det var så väntat. Det kändes kanske inte givet men i alla fall oerhört troligt att han skulle rasa ihop när det skulle avgöras och när Djokovic både började gå över på Troickis sida och slå bollarna för att han inte litade på honom och kanske inte direkt var peppande mot sin kompis, nej jag tyckte synd om honom helt enkelt.

Det blir ju kul när singelspelarna spelar dubbel och verkligen vill vinna kan man säga. Djokovic var lite bättre i den där matchen än han varit tidigare de få gånger han spelat dubbel på atp-touren. Normalt brukar han tramsa med nätattacker efter serven och sånt där som man ”ska” ägna sig åt när man spelar dubbel men nu när han, kanske för första gången, ville vinna en dubbelmatch skippade han tramset och höll sig vid baslinjen. Då var han plötsligt bättre än ryssarna, ryssarna som var i final i Paris nyligen, men det räckte ändå inte, för Troicki var givetvis överlägset sämst i sällskapet, konstigt vore annars, och när han också förvandlades till en gummigubbe på slutet så gick det inte. Nära var det, men när Troicki servade för matchen där i tiebreaket, kändes det som att det ens var möjligt att han skulle vinna den matchen? Knappt skulle jag säga. Hans stapplande mot nätet som avslutade med att han ramlade in i en halvvolley som föstes i nätet, det såg inte så bra ut.

Jag vet inte om det är för att man är så bortskämd med att dubbelspelare är så otroligt peppande mot varandra i tennis, men jag tycker verkligen att det inte var särskilt kul att se Djokovic ignorerande av Troicki när det började gå emot.

Kul med Ryssland vidare tycker jag. Serbiens matcher har känts lite sömniga i och med att Djokovic matcher varit avgjorda redan på förhand.

Spanien fick lita till sitt dubbelpar och det löste sig. Aningen annorlunda beslut att spela Carreno Busta istället för Bautista. Bautista har lätt för Pella och är mycket bättre än både Pella och Carreno Busta. Han borde givetvis spelat. Carreno Busta gjorde faktiskt inledningsvis en bra match, men hans spelsätt är liksom en dröm för en formlös Pella. Han slog hårt, han slog lite hårdare, och sen ännu lite hårdare, Carreno Busta. Att placera bollarna sket han i, att variera sket han i, så fort som möjligt skulle det vara. Pella stod och sa tack och slog tillbaka. Han blir bara säkrare ju hårdare bollar han får emot sig. Nu var Carreno Busta visserligen klart bättre i två set men föll ihop i skilje. DC-frossan slog till. Nadal krossade sen givetvis Schwartzman. Riktigt bra av Nadal. Hans klart bästa match sen US Open. Synd att han inte var såhär i slutspelet. Och så var det dubbel och i och med att Zeballos inte kunnat spela där för Argentina blev det lite för tufft. Spanien luftade Nadal. Granollers/Nadal. Känns ju som ett ganska skräckinjagande par i min värld. Nadal verkar ha bestämt sig för att vinna det här kalaset.

Oväntat enkelt för Storbritannien mot Tyskland, särskilt som Murray återigen vilade. Edmund har äntligen hittat lite spel. Måste vara hans bästa för säsongen det här. Och sen lyckades Evans till slut vinna en match. Oj så glad han blev, Evans. Märkligt, det är bara två matcher han förlorat den här veckan, men det känns som så mycket mer för det har varit matcher han kunnat vinna och i lagsammanhang blir det så mycket värre. När nu Murray inte spelade var nog Tyskland faktiskt lite favorit, så bra insats av Storbritannien.

Det var gårdagens spel. Idag har vi semifinaler.

10:30 Kanada-Ryssland

Inte mycket till hokus pokus i uppställningarna här. Kanada har Shapovalov och Pospisil att välja på, Ryssland har Khachanov och Rublev att välja på. Klar fördel för Kanada att de vilade igår medan Ryssland spelade en mycket tuff match. Samtidigt är inte ryssarna spelare som blir slitna särskilt lätt. Shapovalov lite favorit mot Khachanov, Rublev storfavorit mot Pospisil trots Pospisils grymma spel under veckan. Rublev var inte så tokig igår heller kan man säga. Det kan nog bli dubbeln som avgör och där hade jag valt kanadensarna.

17:30 Spanien-Storbritannien

Det är svårt, i princip omöjligt att räkna fram två vinster för Storbritannien. De har bra chans i dubbeln, den är 50/50 någonting. Men att Evans skulle slå Nadal, eller Edmund för den delen, nej. Det blir för Murray att åter ta sig an Bautista och där finns förstås en öppning, men jag tror inte Murray spelar idag heller. Kunde han inte igår kan han nog inte idag heller, och Edmund, jag tror inte han räcker till heller. Jag var nog lite hård inledningsvis. Det finns en öppning för britterna i andrasingeln, men jag tror inte de räcker till. Det enda som skulle kunna öppna upp den här lagmatchen är om Nadal inte spelar, men Spanien skulle ändå vara klar favorit till att vinna.