Jag delar ut priserna

Atp delar ut ett gäng mer eller mindre tramsiga priser såhär års varje. Otroligt rörigt gällande hur vinnarna plockas fram. Det är spelare, coacher, allmänheten, lite alla möjliga som röstar. Men det borde man ju skita i. Man borde låta mig bestämma vem som ska få pris istället och eftersom jag är en väldigt snäll person, jag tänkte hjälpa till lite och berätta vilka som borde få priserna.

Rublev? Han var inte borta så länge. Tsonga, ingen jättebra säsong skulle jag säga. Wawrinka, han är väl alltid skadad? Det här priset måste Murray givetvis få. Jag tycker ändå att det var en jäkla prestation att vinna en atp-titel under hösten. Vann direkt i dubbel i sin första turnering tillbaka också. Han är värd det.

Jag tycker faktiskt att Berrettini ska få det här, för han har stått för den sjukaste höjningen. Han var liksom en spelare i mängden fram till sommaren. Han avslutar året med en slutspelsplats och topp-10 i världen. Medvedevs höjning, fantastisk, Felix givetvis och jodå, Tsitsipas har blivit bättre. Men det var ändå mer eller mindre förväntat gällande de andra tre. Berrettinis höjning var förväntad till viss del, men den som gissade att han skulle bli så bra som han blev i år kan nog inte så mycket om tennis, för det var högst osannolikt.

Ymer så klart! Kanske inte. Två alternativ, Felix eller Sinner. Det var längesen nu och man glömmer lätt men Felix genombrott där i våras var sjukt. Jag tycker dock Sinners genombrott under hösten är ännu sjukare. Sinner får det.

Det är i vanlig ordning ett skämt att Djokovic inte är nominerad. Men i hans frånvaro, Nadal ska i så fall ha det.

Frågor på det? Bra. Men givetvis, ni kan ju säga emot mig i kommentarerna.