Topp-100-start – Dessa kom inte med

Dags att dra igång det som kommer vara vår huvudsakliga syssla den närmaste tiden. Vi ska gå igenom världens hundra bästa spelare. Inte enligt rankingen, inte enligt någon annan. Bara enligt mig.

Vi börjar lite lugnt och fint med de spelare som är rankade topp-100 på atp-rankingen, men inte kom med på min topp-100.

100, Duckworth

Spelar challengers i Asien. Det gör inte många bra spelare. Därför kan Duckworth hålla sig på en mycket trevlig rankingnivå men min lista var han inte nära att komma med på.

99, Harris

Jag har lite svårt att förstå mig på honom som spelare och kanske har jag en poäng. Han har sällan stått sig särskilt bra när han ställts mot starkt motstånd. Semi i Chengdu, där fältet var katastrofalt uselt, och sen en massa hyfsade challengers. Det räcker tydligen för att vara topp-100 på atp-rankingen.

96, Caruso

Helt otroligt att han lyckades bli topp-100 i år. Under flera år har han varit en av de svagare spelarna på challengertouren men i år fick han en otrolig fart och ja, fantastisk höjning. Imponerande, men det räckte ändå inte för en plats på min topp-100. Hårda bud.

95, Karlovic

Nja, det funkar inte riktigt längre. Under andra halvan av säsongen har det faktiskt inte sett särskilt bra ut och nu ryker han efter många års fint arbete. Eller i hans fall, servande.

89, Monteiro

Han är alltid lika bra, men hans ranking pendlar mellan typ 90 och 150. Märkligt det där. Vissa spelare är cementerade på exakt samma ranking hela tiden och kommer ingenstans, Monteiro hoppar upp och ner som en jojo utan att det skiljer så mycket i prestation. En duktig spelare på grus, men begränsad och han räckte inte riktigt till.

87, Davidovich

Det här är sista året som han är utanför kan man säga. Jag tycker dock inte man ska övervärdera honom ännu. Det är många poäng från challengers med ganska svaga startfält och även om han nosade på atp-touren i somras, nja, ännu är han inte topp-100 i min värld.

86, Munar

Jättebesvikelse för mig i år. Jag trodde han skulle ta stora kliv framåt och bli en given topp-50-spelare. Han blev snarare ganska klart sämre.

84, Travaglia

Lite som med Monteiro. Ibland hoppar han plötsligt upp på rankingen utan att han gjort så mycket. Duktig challengerspelare som nöter på bra men nej, inte topp-100, inte för mig.

82, Barrere

Svårt att förstå att han fått till en så bra ranking. För mig har han aldrig stuckit ut som bäst på challengertouren, absolut inte, och jag tycker han har ett rätt begränsat spel. Vi får se, han är ung och ligger bra till, men tror han får det tufft att motsvara sin ranking nästa säsong.

81, Uchiyama

Snälla nån. Är han topp-150? Tveksamt.

75, Dellien

Tufft det här. 75:a i världen men inte topp-100 enligt mig. Jag tycker bara inte han är bra. Han har gjort många bra turneringar men han har också visat sin verkliga nivå emellanåt och då förlorat mot spelare som nästan inte finns. Dellien är en bra spelare på challengertouren, inte mer. Inte en av de bästa där och inte topp-100 i världen.