100, Jiri Vesely

100, (106) Jiri Vesely

Då drar vi igång. Världens hundra bästa spelare enligt mig. Och först, eller sist ska man väl kanske säga, ut är Vesely.

Väldigt ovanligt faktiskt Vesely. Har ni koll på vilket sätt han är ovanlig på? Man skulle kunna svara att han har olika långa ben. Det är ruggigt ovanligt, minst sagt, och kanske inte riktigt nån fördel när man ska spela tennis. Men nej, nu tänkte jag på att han har gräs som sitt klart bästa underlag, grus som sitt näst bästa, och hardcourt som sitt klart sämsta. Det brukar ju annars vara att man är bäst på grus eller gräs och sen mer eller mindre hyfsad på hardcourt för att ha grus eller gräs som sitt sämsta underlag. Men Vesely är alltså direkt svag på hardcourt. Mycket sällsynt.

Jag tycker han är en ganska bra spelare som borde kunna få ut lite mer och det är väl hardcourtspelet helt enkelt. Han är för svag där. Sen är han lite tunn också. Han har en ganska bra offensiv och servar rätt bra men i långa malande dueller har han inte riktigt tyngden och säkerheten.

26 år gammal bara trots att det känns som han varit med precis hur länge som helst. Jag tror han skulle kunna ha en höjning i sig och då åter bli en stadig atp-spelare.

Årets överlägset bästa resultat var hans tredje omgång i Wimbledon där han kvalade in och slog ut Zverev i första rundan innan han föll knappt mot Paire i tredje.