96, Marcel Granollers

96, (112) Marcel Granollers

Han känns ju inte purung direkt, Granollers men faktiskt född 1986, 33 år gammal. Så att han skulle dö av hög ålder inom kort är väl ändå inte troligt kanske. Får vi hoppas. Men länge har han varit med, det känns ju så.

112 på atp-rankingen där han får sota för två saker. Båda handlar i och för sig om samma sak, att han är en av världens absolut bästa dubbelspelare. Han har numera lite mer fokus på dubbel och spelar därmed bara atp-turneringar men om han istället spelat fler challengers skulle han troligen vara topp-100 med marginal på atp-rankingen i singel också. Dessutom, med tanke på hans dubbelspel hamnar han i en del turneringar där hans ranking inte ens räcker till för att kvala i singelspelet, och då blir det ju inget singelspel dessa veckor och därmed svårare att upprätthålla en bra ranking.

Fantastisk returnerare, bra taktiker, men faktiskt ingenting mer. Hans grundslag är inte bra. Hans serve är hyfsad. Han har alltid hankat sig fram på något vis vilket är otroligt imponerande men ärligt talat måste man också vända på det, han har genom åren fått ut otroligt mycket av sitt egentligen ganska begränsade kunnande.

Kantigt ser det ut, otroligt kantigt, och inte alltid så bra, men det ska man lära sig något av också. Det är långt ifrån alltid det som ser bäst ut som funkar.

Mest positivt för honom i år var annars att han äntligen, jag skulle säga för första gången i hans karriär, hittade en dubbelpartner som passade honom helt perfekt. Zeballos har alltid haft samma problem. Att han varit sjukt bra i dubbel, men aldrig riktigt prickat rätt i valet av partner. I år hittade de varandra och var under säsongens andra halva ett av världens absolut bästa par.