97, Soonwoo Kwon

97, (88) Soonwoo Kwon

Vet ni ens vem det här är? Han har inte utmärkts sig supermycket hittills på hög nivå kan man ju säga, men någon såg kanske när han slog Gasquet i Antwerpen i höstas. Han slog också Pouille några veckor tidigare i Zhuhai.

Egentligen typexempel på topp-100-spelare som brukar ryka på min ranking. Han har nästan alla sina poäng från challengertouren och alla dessa poäng kommer också från spel i Asien där konkurrensen är mycket svagare än i Europa.

Det som gör att han ändå tar sig in på min topp-100 är att jag tror han kommer klara sig bra på atp-nivå också. Han har en spelstil som fungerar. Det är den här typen av asiatisk spelare som pressar upp tempot och är ganska säker. Den spelstilen är ganska så effektiv om man vill kunna ta steget uppåt. Det finns många andra spelstilar som har det svårare när de ska byta från challenger till atp.

Född 97 så ung fortfarande och bra att vara topp-100 vid 22 års ålder men det är ingen blivande toppspelare direkt det här. Det blir till att kämpa med näbbar och klor för att klara sig kvar på atp-touren. Jag tror han har en bra chans att lyckas, men inte mycket mer än så.