98, Egor Gerasimov

98, (98) Egor Gerasimov

Inte jättemånga som kommer pricka samma position på min ranking som på atp-rankingen. I alla fall inte i början. Men Gerasimov gör det.

Ganska märklig spelare, Gerasimov. Jag tror ingen riktigt kan förklara hur han spelar. Ibland är han lite av en servekanon, ibland inte alls så, ibland mittemellan, men otroligt nog presterar han ofta på ungefär samma nivå. Det är som att han är tvärtemot de flesta andra spelare. När man servar bra brukar det övriga spelet följa efter. Gerasimov som sagt tvärtom. När han servar bra är resten av spelet risigt och tvärtom, dåligt servande och spelet funkar istället.

Mycket effektiv inomhus och när han är i form är han där väldigt svårslagen på challengertouren där det finns de här hypersnabba inomhusgolven som han behärskar riktigt fint.

Han är ofta mycket skadad och spelar mindre än de flesta men har ändå en bra ranking. Det är positivt när jag ska värdera spelare. Sen har han visat att han kan slå och hota ganska bra spelare när han väl provat på spel på högsta nivå också. Så ja, han förtjänade en plats på min topp-100 helt enkelt.

Om honom som person vet jag ärligt talat inte ett skit. Han känns helt vansinnigt anonym.