91, Federico Delbonis

91, (76) Federico Delbonis

Måste kännas rätt skönt för Delbonis. Han behöver aldrig vara orolig. För så fort han får lite problem på atp-touren och eventuellt lite problem med sin ranking så kan han bara gå ner på challengertouren där han konstant är om inte dominant så i alla fall snudd på bäst och poängen rasar in ganska snabbt.

Ingen större skräll att det är så. Han är temposvag, och det är det inget bra att vara på atp-touren. Han är sävlig, han har stora svingar, han vill inte att det ska gå snabbt. Får det däremot inte snabbt, då är han grymt bra.

Egentligen det där som allt handlar om för honom.

Han har en bra serve för att vara grusspelare. Hans forehand är riktigt bra. Hans backhand är mer än okej. Han rör sig ganska bra för att vara så stor som han är. Men går det för fort, blir tempot för högt, då tappar han direkt mycket i säkerhet och plötsligt ser det ut som att han inte är bra på någonting i stort sett.

Ganska svag på atp-touren, grym på challengertouren, Delbonis kommer ligga någonstans här och pendla i många år till. Han är visserligen 29 år gammal just nu, men han känns ganska energisnål och som sagt, han är inte snabb, det är inte där hans tillgångar ligger. Även om han blir lite äldre och sämre fysiskt kommer han klara sig hur bra som helst mot rätt motstånd.