92, Damir Dzumhur

92, (93) Damir Dzumhur

Jag tycker verkligen inte att Dzumhur borde gå så dåligt som han gör just nu men det är sanningen, han är inte mycket bättre än att vara precis innanför de hundra bästa.

Märkligt, och jag tror det kan bero på att han är lite korkad men det beror också på den totala avsaknaden av tyngd i sitt spel.

När han fortfarande spelade på challengertouren var han en spelare som i princip bara presterade på grus och hans spel höll bra där. Då hade han lite tyngd och tålamod i spelet och kunde utnyttja sina styrkor bra. Sen slog han igenom på atp-touren och hans spel förändrades till stor det. Det blev i princip enbart fokus på variation och taktik och han glömde på något sätt bort att han borde kunna nöta ut väldigt många spelare också.

Han har blivit tunn. Han är så klart en tunn person. Han är en tvärhand hög och ser ut att inte väga märkbart mer än en större säck potatis, men det ska kunna gå att ha ett malande spel där man inte är rädd för längre dueller i alla fall.

Han är otroligt snabb. Han är uthållig. Han har en bolltalang som är grym. Han kan sätta fart på bollen. Han har det som behövs i dagens tennis. Förutom då att han inte har någon serve, men det är det många spelare som klarar sig utan.

Fortfarande rätt ung och jag tror han kan komma tillbaka och nosa på topp-50 igen. Jag tycker han borde göra det, för jag tycker han har mycket för att vara en riktigt bra spelare. Det som talar emot är att han nog inte är så smart trots allt, och att han har ett humör som förstör för honom.

Sen tror jag att han är den allra mest elaka tennisspelaren vi har just nu, men det har vi ju pratat en del om förut, så vi kan låta honom vara på den punkten den här gången.