93, Nicolas Jarry

93, (77) Nicolas Jarry

Såna här spelare brukar inte klara sig så bra på min ranking. Jarry har varit totalt värdelös i år bortsett från en turnering i princip. Han vann i Båstad. Utan de poängen är han inte ens nära att vara topp-100 och lägger man till hans kvart i Barcelona, som var hans andra bra turnering i år, så utan de poängen är han inte topp-150 på atp-rankingen.

Märkligt svag säsong. Det där är hans vettiga resultat, annars är det skit rak av, hela året.

Ska man vara elak kan man kalla honom talanglös. Man såg under andra halvan av den här säsongen att han inte riktigt har grundslagen för att klara sig. Han är helt enkelt för osäker och så fort bollen kommer i spel så duger det inte riktigt.

Men, jag tycker han har någonting. Han har en spets i sitt spel som ändå är lite ovanlig när det gäller spelare på den här nivån. Hans serve är när den är som bäst ett rejält vapen och när han är i form har han också en forehandsmäll att följa upp den med. När han är ur form, som han var under stora delar av den här säsongen har han i princip ingenting, men när det funkar är det ganska bra.

Vi får se hur det blir. Han har ett halvår på sig att göra resultat som gör att han har en chans att hålla sig på atp-touren men mer troligt är väl att han ryker innan sommaren och får börja om på challengertouren där han kommer få stora problem om han inte är bättre än han var i år.