88, Mackenzie McDonald

88, (130) Mackenzie McDonald

Man glömmer spelare rätt fort, eller hur? McDonald avslutade sin säsong efter Franska Öppna och nu känns det som att man knappt minns honom. Kanske för att man inte saknar honom så mycket. Han är inte världens mest spännande spelare den här killen.

Det är möjligt att jag underskattar honom lite. När han stängde ner säsongen var han rankad 66:a och hade då en förväntat bra period kvar med bara hardcourt. Samtidigt måste jag säga att jag är lite tveksam till honom. Jag tror kanske att han hade fått lite svårt att hålla den höga rankingen ändå, men det får vi väl se nästa säsong när han kommer tillbaka.

Stark bollare. Liten spelare som gärna pressar upp tempot så mycket det bara går. Sen är serven svag, han saknar tyngd och är ganska ovillig att försvara sig. Med andra ord, mot svagare eller jämbördigt motstånd är han hur effektiv som helst. För de lite bättre spelarna är han i allmänhet en drömmotståndare.

Vi får se var det landar nästa säsong. Han har varit lite upp och ner än så länge. Jag tror i alla fall att det blir till att försöka kriga sig kvar på atp-touren för honom men jag kan verkligen ha fel. Det finns en rätt hög kapacitet i hans spel om han fortsätter utvecklas.