90, Alexei Popyrin

90, (97) Alexei Popyrin

Stor besvikelse för min del i år faktiskt, Popyrin. Jag hade förväntat mig ett genombrott redan inför säsongen och när han sen gick så otroligt bra i Australian Open kändes det som att det skulle gå bra, men det blir inte särskilt bra. Det blev bara topp-100 med nöd och näppe till slut.

Tänk vad han kunde förstört Pouilles säsong förresten. Pouille, som har en hög ranking i princip enbart på sin semifinalplats i Australian Open. Popyrin var rätt klart bättre än honom, det var väl i tredje rundan där och med torsk där hade Pouille fått kämpat för att hålla sig kvar på touren istället för att som det nu blev vara seedad i många turneringar.

Varför kom inte genombrottet för Popyrin?

Lite svårt att riktigt peka på hur han ska vara bättre än särskilt många på atp-touren kanske. Han är en lång spelare som är hyfsad på allt men ska man vara helt ärlig finns det hur många såna spelare som helst. Man ska ha något mer än så för att bli riktigt bra och som det är nu har inte Popyrin något som sticker ut. Därför gör han inte bättre resultat. Det är en fördel att ha ett vapen framför att som Popyrin vara halvhyfsad på allt.

Ung fortfarande. Han är född 1999 och kan alltså spela juniorslutspelet nästa säsong också, vilket jag tror han kommer göra. Det skulle förvåna mig om han inte kan förbättra sig lite och då ganska snabbt klättra mot att nosa på topp-50.