86, Yuichi Sugita

86, (103) Yuichi Sugita

Mycket imponerande av Sugita att ta sig tillbaka i år. Det räckte inte riktigt till topp-100 på atp-rankingen men på min ranking är han med.

Jag tycker det är märkligt att han rök som han gjorde förra säsongen. Att han blev överrankad efter ett grymt 2017, det behöver väl knappast sägas. Han var 36:a i världen i slutet av 2017, det ska inte kunna hända. Så bra har han aldrig varit, men jag tycker han är en atp-spelare och som sagt, att han rök så extremt som han gjorde under 2018, lite märkligt. Jag tror det blev lite för mycket att försöka försvara sin ranking och lite för lite att prestera. Han blev liksom inkastad till att bli seedad i turneringarna trots att han inte var bra nog och när förlusterna började komma gick det inte.

Kan man kalla honom mini-Nishikori kanske? Alla japanska spelare spelar i princip såhär. Ganska svag serve, lite bättre returer, och väldigt attackinriktat i spelet. Sugita har givetvis inte grundslagen eller tekniken som Nishikori har, men det är samma tanke. Att han vill stå i mitten av banan och panga motståndaren, gärna från hörn till hörn.

Ganska flacka slag, Sugita. Det är en delförklaring till att han är så bra på gräs som han är men det gör också att han när han väl är dålig är han väldigt dålig. Han har ganska små marginaler i spelet och kommer han in i en svacka vinner han inga matcher alls på några veckor.

Mycket bra anfallsspelare, försvaret håller inte alls. Men överlag, den här offensiven är det inte många spelare på hans rankingnivå som har och därmed vinner han väldigt många matcher på challengertouren.

Nästa säsong får det bli lite mer spel på atp-touren igen tycker jag och jag tror han kommer klara det rätt bra.