87, Domonik Köpfer

87, (94) Dominik Köpfer

Jag kan ju erkänna att jag inte riktigt trodde på det här. Utanför de 150 bästa när året startade och jag vet inte, jag hade aldrig varit särskilt imponerad av honom. Men otroligt år, och nu en värdig topp-100-spelare.

Modern spelare. Märkligt på något vis, men det är modernt att vara knatte inom tennisen numera. Det finns många tveksamheter när det gäller de listade längderna på spelarna på atp:s hemsida men det här kan vara det mest löjliga. Om Köpfer är 180 cm lång. Då är jag två meter. Och det är jag inte. Väldigt långt därifrån.

Han är liten, han är en typisk liten spelare numera. Det är väl det som hänt egentligen, att de små spelarna numera allt som oftast är utpräglat offensiva spelare. Så är det med Köpfer också. Han gillar inte att försvara sig. Han vill styra spelet från mitten av banan och han gör det riktigt bra.

Precis som med de flesta knattar med den här spelstilen tycker jag han är lite väl obenägen att försvara sig ute i hörnen. Det chansas lite för mycket därifrån, han skulle gynnas av att värdera lägena lite bättre i sitt försvarsspel. För han kommer givetvis ofta under press. Serven är inte den hårdaste precis och han saknar lite tyngd i grundslagen.

25 år gammal och det är först i år han slår igenom. Anledningen enkelt, han har slarvat bort många år på att gå i skolan och får därför bara en halv karriär. Men han valde college, och han får stå sitt kast helt enkelt.

Lite potential till förbättring kan det nog finnas. Knappast topp-50, men lite kan han klättra. Jag tror han kommer klara sig bra på atp-touren nästa säsong.