83, Tennys Sandgren

83, (68) Tennys Sandren

Han är inte jämn, Sandgren och han kommer rasa på rankingen i början av nästa år när hans poäng från titeln i Auckland försvinner. Varför får han då ändå en så pass bra ranking på min ranking? För att jag tycker att han är ganska bra.

Det ska förresten tilläggas att han i vanlig ordning spelade rätt lite i år. Han är skadebenägen, och ibland tror jag han försvinner av lite andra orsaker också. Han är en lite lätt knepig kille kan man säga utan att överdriva.

Hur spelar han då?

Ja, det är lite svårt att förklara faktiskt.

Han servar inte bra, men inte dåligt. Han är inte särskilt bra fysiskt, men inte dålig. Han har inte de säkraste eller hårdaste grundslagen, men det finns heller inga stora hål där. Det är väl precis såhär det är. Han är väldigt allround, och dessutom är han både väldigt noggrann och mycket taktisk.

Ingen större tennisspelare skulle jag säga, men han jobbar hårt även om det inte alltid ser så ut och han är smartare tennismässigt än vad de flesta spelarna på den här nivån är.

Han känns lite lätt labil på ungefär alla sätt. Han kommer nog plötsligt försvinna och sen inte komma tillbaka, men som det är nu tycker jag han förtjänar en plats på min topp-100.