84, Ricardas Berankis

84, (66) Ricardas Berankis

Det är bara att erkänna direkt. Jag har påverkats lite av hans höga atp-ranking här. Det är nog ruggigt tveksamt om han är så bra som 84:a i världen men nu blev det så, tydligen.

Behöver inte vara fel dock. Är man så enormt dominant som han är när man kliver ner och spelar challengers, då är det nog inte fel att man är en liten bit in på topp-100 ändå.

Ett gäng challengertitlar och han är rätt smart också. Han åkte till exempel och spelade challengern i Busan, Sydkorea. Alltid svagt startfält, men mycket prispengar och därmed massor av poäng. 125 poäng där, 100 poäng i challengern i Vancouver, även den ofta med svagt startfält. Och så vinst i några challengers med starkare startfält också.

På atp-nivå inte mycket att hurra över kanske men det är samtidigt inte som att han inte vinner matcher. Han håller generellt för spel på atp-touren också även om han inte är något starkt kort där.

Vem är han då? Han är ännu en sån här liten tempoknatte som helst inte vill försvara sig. Det finns många fler såna här spelare än än för några år sen. Då fanns typ Rochus, och ingen mer. Nu är de en hel flock. Inget annat som sticker ut, han är en typisk knattebollare. Svag serve, stark när spelet är igång, men skulle behöva chansa lite mindre ute i hörnen för att bli ännu bättre.