81, Thanasi Kokkinakis

81, (200) Thanasi Kokkinakis

Det är lätt att glömma bort hur bra den här spelaren är, för han spelar nästan aldrig tennis. Nio turneringar i år och det är faktiskt mer än hans snitt senaste åren. Lite tragiskt, han är alltid mer eller mindre skadad. 23 år gammal har han ännu inte kunnat spela en hel säsong. Sällsynt, och tråkigt, för det här är en mycket bra spelare, som sagt.

Född 1996, den mycket starka årgången där Elias Ymer en gång var bra med men där nu Medvedev blivit en ganska okej spelare. Samma med Khachanov, Coric har varit bra i några år, Garin, och så vidare. Riktigt stark årgång där jag om man går tillbaka i tiden hade hållit Kokkinakis kanske längst fram av dem alla.

Skador emot, så klart. Det är tufft att bli av med så många säsonger i den åldern. Det här är år då man ska utvecklas som mest som spelare men för Kokkinakis har det inte varit tal om någon möjlighet att bli bättre. För honom har det enbart handlat om att försöka kunna spela överhuvudtaget.

Mycket bra serve, mycket bra grundslag för att ha en så pass bra serve, snabb för att vara en ganska stor spelare. Om Kokkinakis bara fick vara skadefri ett par år tror jag att han fortfarande skulle ha alla möjligheter att bli topp-20 på rankingen, den kapaciteten finns i honom, men tills han visar att han kan vara skadefri får han nöja sig med att ha en plats långt bak på min topp-100.