78, Andreas Seppi

78, (72) Andreas Seppi

Jag får ju erkänna att jag trodde han skulle falla ifrån den här säsongen men han hänger i, Seppi. Han är inte längre den topp-50 spelare han var under ett helt gäng år men jag tycker han är en välförtjänt topp-100-spelare med en del mersmak, som synes.

En stor del i att han fortfarande klarar sig kvar är att han klarar alla underlag så bra som han gör. När han väl hittar en form spelar det ingen roll vilken tid på året det är, för det finns alltid turneringar som passar honom. Han är visserligen klart bäst på gräs om man ser över hela karriären, men precis lika bra på hardcourt och grus och det är bra om man vill ha minimal risk att falla på rankingen.

Han försvarar en final precis i början av nästa säsong och han var i tredje rundan i Australian Open. 250 poäng som försvinner där om han inte presterar från början. De poängen måste ersättas om han inte vill hamna obehagligt nära 100-strecket men det ska han väl kunna klara. Jag tycker han är bättre än spelarna som ligger där och skvalpar.

Underhållande är han icke. Det är i vanlig ordning noll utstrålning och det händer ingenting när han spelar. Han gör allt i samma tempo egentligen. Han sätter igång spelet med en halvhård serve och sen står han och bollar halvhårt i halvhögt tempo och hoppas på att vara bättre än motståndaren.

35 år och han kommer inte tåla minsta sänkning i nivå för då finns det hur många spelare som helst som är bättre än honom. Men visst har han chansen att hänga med något år till, det tror jag.