77, Casper Ruud

77, (54) Casper Ruud

Jag trampar kanske på lite tår här. Jag förstår faktiskt inte varför folk bryr sig så pass om Ruud. Jag har i alla fall ingen överdriven sympati för honom jämfört med någon annan.

54 på atp-rankingen, det får han vara otroligt nöjd med skulle jag säga.

Han hade en riktigt bra start på förra säsongen, men det gör att det nu är lite press på honom i början. Kvarten i Rio, semi i Sao Paulo och final i Houston. Tre riktigt bra grusturneringar redan innan den europeiska grussäsongen startar och om han inte presterar kommande säsong fram till sommaren kommer en stor del av hans poäng vara borta.

Han är en bra spelare på grus, men jag ser honom inte överhuvudtaget som någon dominant spelare på atp-touren på det underlaget heller och på hardcourt är han mycket svag. Få spelare numera som är så svaga på hardcourt som han är sett till hur bra han är som spelare.

En stadig atp-spelare, absolut. Men jag har svårt att se honom som så mycket mer. Han kommer inte kunna pricka resultaten så bra i de mindre turneringarna på grus som han gjorde säsongen som var och om han inte förbättrar sig radikalt på hardcourt tror jag inte han blir topp-50 nästa säsong.

Men snälla nån, han är född 98 och nästan rankad topp-50 i världen. Han ligger bra till. Och visst kan han förbättra sig, det finns möjligheter.

Han måste hitta en mer offensiv position och han måste göra det genom att korta ner sina svingar. Som hans grundslag ser ut just nu tror jag han får svårt att bli någon vidare bra hardcourtspelare men jag återkommer, han är väldigt ung. Det ska finnas mycket fina möjligheter för honom i framtiden. Just nu dock, klart sämre än sin atp-ranking anser jag.