74, Feliciano Lopez

74, (62) Feliciano Lopez

Att Feliciano hängde kvar som han gjorde på atp-touren i år får nästan ses som årets skräll. Det kändes verkligen som att han skulle falla ifrån eller åtminstone nästan falla ifrån den här säsongen men det uppstod magi i somras och han vann Queens, faktiskt hans största titel i karriären. Han fick en sjuk lottning där ska sägas. Fucsovics, Raonic, Feliz och Simon får ses som en bra väg för att vinna en femhundring. Han skulle mött Del Potro i andra omgången men Potte lämnade walkover. Små marginaler ändå, om Del Potro spelat den matchen hade det troligen varit som jag beskrev däruppe, att Lopez nästan fallit ut från topp-100 i slutet av den här säsongen.

Lite sämre har han blivit. Men egentligen inte mycket sämre. Det är nog mer att de andra blir lite bättre år för år och att det därmed blir lite svårare för Lopez att hänga kvar.

Alla tror att han ska sluta snart. 38 år gammal och han har redan börjat jobba som chef för turneringen i Madrid. Jag har dock inte hört något om att han bestämt sig för att sluta. Jag tror det kommer komma helt naturligt när han faller ifrån topp-100, troligen efter sommaren någon gång.

Det kommer nog aldrig komma en spelare som har mer fokus på att allt ska se bra ut än att det ska fungera bra än vad fallet är för Lopez. Jag tror att han gärna missar en del slag, bara det ser riktigt snyggt ut. Kan låta knäppt, men är man så extremt snygg som han är, då kanske det slår slint så att även tennisen måste vara lika snygg, jag vet inte.