Inför fredagens spel i Saudiarabien

Då kör vi en ny speldag här i Saudiarabien och man kan ju hoppas att spelet blir lite bättre idag än det var igår.

11:00 Wawrinka-Isner

Det blir väl inte mycket mer träning än det här kanske. Och ganska lite match. Men det är ju en väldigt bra träning i alla fall, kvalitativ så att säga. Två topp-20-spelare.

Jag förväntade mig de här två att vinna igår men stora besvikelser båda två. Isner för att han var katastrofalt usel, Wawrinka för att han inte riktigt kämpade.

Spelat väldigt lite mot varandra de här två. En match 2017 där Isner vann på grus i Rom, kan inte ha varit Wawrinkas stoltaste stund. Sen en match per år 09, 10 och 11. Wawrinka vann bara den första i Tokyo 2009.

Passar inte Wawrinka att möta servekanoner. Han har väldigt svaga returer. När Isner servar på Wawrinkas backhand kan nästan inget dåligt hända. Wawrinka kan inte heller som vissa andra spelare, som Fognini igår exempelvis, justera hårdheten på sina grundslag efter motståndet. Mot Isner handlar det bara om att placera bollen någorlunda bra så är det klappat och klart. Att skicka iväg kanoner i hörnen som Wawrinka gör är lite att överdriva så att säga.

Allt det där talar för Isner men jag tror Wawrinka vinner ändå, för jag tycker Isner såg så otroligt dålig ut igår.

12:30 Pouille-Struff 1,86-1,95 Bethard

Det är alltså nån slags placeringsmatcher det här. Jag vet inte om vinnarna i dagens två första matcher kommer mötas imorgon också kanske, och förlorarna möta varandra. Så alla spelare spelar alla dagarna. Vore inte helt ologiskt med tanke på att det är träningsmatcher.

Pouille-Struff, lite komiskt på något sätt. Det är en träningsturnering det här, eller uppvisning. Man betalar spelare för att komma och spela och oftast är ju då tanken att folk ska vilja betala för att titta på det. Det skulle nog inte spela så stor roll var i världen den här matchen skulle spelas, ingen skulle betala för att se den ändå. Intressant det där faktiskt, hur få tennisspelare det egentligen är som någon slags allmänhet bryr sig om. Det räcker inte med två topp-50-spelare så här. Man måste tillhöra de absolut bästa för att vara intressant. Som jag ser på det i alla fall.

Struff har en vinst på challengertouren också så 3-2 i inbördes möten.

Det intressanta här är väl egentligen att se om det stämmer att Struff numera är den klart bättre spelaren av de här två. För räknar man bort Pouilles poäng från Australian Open kommer han vara långt efter spelare som Struff. Vi får som sagt se om det är verkligheten idag.

15:00 Monfils-Fognini 1,71-2,15 Bethard

Så var vi framme vid matcherna som väl kan kallas lite mer för riktiga matcher. Två av vinnarna igår och vinnaren här spelar final imorgon.

2-1 för Monfils på hardcourt och 3-2 för Fognini på grus. Det är väl lite som det ska vara. Fognini ska vara lite bättre på grus, Monfils ska egentligen vara ganska mycket bättre på hardcourt.

Samtidigt borde det passa Fognini ganska bra det här. Åtminstone om han är på bra humör.

Fognini trivs inte mot spelare som attackerar honom alltför mycket utan han vill kunna hålla sig i mitten av banan och styra spelet. Det får man göra mot Monfils. Sen finns det en baksida med just Monfils för honom att Monfils får tillbaka så väldigt mycket, och sånt gör Fognini på extremt dåligt humör. När han slår ett bra slag förväntar han sig att motståndaren ska acceptera Fogninis verklighet och inte ens försöka få tillbaka bollen. Monfils är inte så riktigt, och vi kan nog få se en och annan gest om det från Fognini idag när han blir överrumplad över fräckheten i att han ska behöva slå ett slag till och då missar.

Monfils ska vinna. Men rätt kul match och Fognini kämpade faktiskt igår. Kan bli kul.

16:30 Medvedev-Goffin 1,45-2,75 Bethard

Tre matcher mellan dessa två förra säsongen och rätt minnesvärda sådana. Otroligt stökig match i Wimbledon där Goffin vann och Medvedev var extremt arg. Det var efter det som det vände för Medvedev och han slog igenom. Sen Australian Open och Cincinnati också där Medvedev vann i raka set.

Då spelare som möter upp varandra bra egentligen. Det passar båda lite bra, och båda lite dåligt.

För Goffin passar det bra att Medvedev inte gör så mycket med bollen och låter honom få trycka till bollen lite som han vill. Men samtidigt inte alls bra för Goffin att behöva slå tv, tre, fyra slag för att vinna bollen. Han är säker i sin första attack, men ju fler slag han behöver slå desto mer överarbetar han och desto osäkrare blir han.

Att Goffin är en utpräglat offensiv spelare som är bra på att sätta fart på bollen är inte så bra för Medvedev, men just det där, att Goffin blir mer osäker ju längre en duell blir är förstås som en dröm för Medvedev.

Känns som dagens mest intressanta match detta. Två spelare som man kan räkna med att de kämpar också. Borde kunna bli kul framåt seneftermiddagen detta.